Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Ε.Δ. ΚΑΙ Σ.Α.

Στην Θεσσαλονίκη σήμερα την 13η Μαρτίου 2013 τα εν ενεργεία και αποστρατεία Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας συγκεντρωθήκαμε για να διαδηλώσουμε μαζικά και να εκφράσουμε με ομοψυχία και αποφασιστικότητα την οργή και αντίθεσή μας στην εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας και στην διακύβευση της εθνικής μας κυριαρχίας καθώς και να διεκδικήσουμε την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ

– Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της Εθνικής μας Κυριαρχίας,

– Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον να μην μεταναστεύουν και να μην είναι άνεργα ή να έχουν ένα μισθό 400 ευρώ.

– Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ισοπέδωση της υγείας, της παιδείας, της καταπάτησης της δικαιοσύνης και της εξαθλίωσης των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α. με άμεση επίπτωση στην Άμυνα και Ασφάλεια της χώρας.

– Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η Φυλή μας, το Έθνος μας η Πατρίδα μας ο τόπος που γεννηθήκαμε.

– Αγωνιζόμαστε ενάντια στα μέτρα λιτότητας και τις απάνθρωπες περικοπές που εξουθενώνουν και ισοπεδώνουν τον Ελληνικό λαό στο πλαίσιο του δήθεν δημοσίου συμφέροντος.

– Αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτωχοποίηση και εξαθλίωση του ελληνικού λαού που για τους κυβερνώντες γίνεται για το καλό μας και για την ανάπτυξη που εδώ και δύο χρόνια δεν τη βλέπουμε, αλλά αντίθετα βλέπουμε ολοένα και περισσότερο η ύφεση να βαθαίνει χωρίς να υπάρχει διέξοδος και τέλος.

– Αγωνιζόμαστε ενάντια στο γκρέμισμα των ονείρων ολόκληρου του λαού, για ένα αύριο αντάξιο της προσφοράς του, ενάντια στην υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας και την οικονομική αφαίμαξη και εξόντωση μας.

– Αγωνιζόμαστε για να άρουμε την αδικία που συντελείται μονομερώς εις βάρος μας με τις τελευταίες διπλές και τριπλές περικοπές πέραν των άλλων σε σχέση με το σύνολο των συνταξιούχων παραβιάζοντας κάθε αρχή ισοτιμίας, ισονομίας και αναλογικότητας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

– Τη μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και Σ.Α.

– Την ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και της Δημόσιας Ασφάλειας με τη μη περικοπή του προϋπολογισμού των Ε.Δ., με την ανακήρυξη της ΑΟΖ και τη μη εισαγωγή αλλογενών στις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ.

– Την κατάργηση του ηλικιακού ρατσισμού που αφορά στη μείωση των συντάξεων για τους κάτω των 55 και κάτω των 60 ετών αποστράτους.

– Την άμεση κατάργηση του ήδη κριθέντος ως αντισυνταγματικού μέτρου, των διπλών περικοπών στις συντάξεις μας και την αποκατάσταση του βασικού μισθού του εισαγωγικού βαθμού Ανθσγού και ομοίων, στα επίπεδα αντιστοίχων εκείνων του εισαγωγικού βαθμού των δικαστικών

– Την κατάργηση των περιορισμών στο αναφαίρετο δικαίωμα εργασίας των αποστράτων.

– Την μη περαιτέρω μείωση των συντάξεων και των μερισμάτων μας και την κατάργηση των αλχημειών, με τις οποίες υπολογίζονται οι μειώσεις στις συνταξιοδοτικές πράξεις.

– Την εξυγίανση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Μετοχικών Ταμείων.

– Την επιστροφή των ληστευθέντων χρημάτων λόγω PSI, που εμείς έχουμε καταβάλει και ανήκουν στα Μετοχικά Ταμεία και τις Ενώσεις μας.

– Την αποκατάσταση της υποβαθμισμένης φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης μέσω των Στρατιωτικών Νοσοκομείων και του ΝΙΜΙΤΣ, στην κατασκευή και λειτουργία των οποίων οι απόστρατοι έχουν συνεισφέρει και συνεχίζουν ακόμη να συνεισφέρουν με την ειδική εισφορά.

– Την εξαίρεση των ειδικών επιδομάτων επικινδυνότητας από το σύνολο των αποδοχών που περικόπτονται, γιατί με την ακολουθούμενη πολιτική στην ουσία αυτά έχουν μηδενιστεί.

ΚΑΛΟΥΜΕ
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων να αναλογιστούν τις ιστορικές τους ευθύνες και να προβούν στην άμεση λήψη των επιβαλλομένων μέτρων προς αποκατάσταση των αδικιών που συντελούνται σε βάρος των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ και την προστασία του αξιόμαχου των Ε.Δ. και Σ.Α., αλλά και την περαιτέρω εξαθλίωση του Ελληνικού λαού από τις εθνικά ζημιογόνες και εν πολλοίς κατευθυνόμενες επεμβάσεις της τρόικας.
Μετέχοντες Φορείς

Ν.Π.Δ.Δ.
Ένωση Αποστράτων Αξκων Στρατού (ΕΑΑΣ)

Ένωση Αποστράτων Αξκων Ναυτικού (ΕΑΑΝ)

Ένωση Αποστράτων Αξκων Αεροπορίας (ΕΑΑΑ)
Ν.Π.Ι.Δ.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών (ΠΟΣ)

Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ)

Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.ΚΙ.Σ)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Αξκων Σωμάτων Ασφαλείας (Π.Ο.Α.Α.Σ.Α.)

Ένωση Αποστράτων Αξκων Λιμενικού Σώματος (ΕΑΛΣ)

Επιστημονικός Σύλλογος Μηχανικών Αεροπορίας (Ε.Σ.Μ.Α.)

Πανελλήνιος Σύλλογος Βετεράνων Αεροπορίας (ΠΑ.ΣΥ.ΒΕ.ΤΑ)

Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ)

Σύλλογος Υποστήριξης των εν ενεργεία Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (Σ.Υ.Σ.ΜΕ.Δ.)

Ένωση Στρατιωτικών Ιατρών (Ε.ΣΤ.ΙΑ)

ΣΑΣ (Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας)

Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών (Π.Μ./Σ.Α.Σ.Υ./Π.Ν.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξκων Ε.Δ. & Σ.Α. (Π.Σ.Α.Α.Ε.Δ./Σ.Α.)

Σύνδεσμος Αποφοίτων Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Α./Σ.Σ.Α.Σ.)

Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Σ.Α./Σ.Ν.Δ.)

Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Ναυτικού (Σ.Α./Σ.Μ.Υ.Ν.)

Σύλλογος Αποφοίτων Ιπτάμενων Ραδιοναυτίλων (Σ.Α.Ι.Ρ.)

Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Αποφοίτων Σ.Σ.Ε. Τάξεως 1695 (ΣΑΑΣΕ 1965
Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Σώματος Υλικού Πολέμου (ΣΑΣΥΠ)

Σύνδεσμος Υποστήριξης & Συνεργασίας Μελών Ε.Δ. (Σ.Υ.Σ.Μ.Ε.Δ.)

Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (Κ.ΕΘ.Α)

Share this: