Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

1ο Συνέδριο Στρατηγικής & Τεχνολογίας

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Στρατηγικής & Τεχνολογίας» που διοργάνωσε η ΕΑΑΑ την Παρασκευή, 18/10/2019, στο αμφιθέατρο του 251ΓΝΑ.

Τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου ως Εκπρόσωπος του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης & ΥΕΘΑ, ο τ.ΑΝΥΕΘΑ κ. Παναγιώτης Ρήγας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Μείζωνος Αντιπολίτευσης, ο τ.ΥΦΕΘΑ κ. Θεόδωρος Στάθης, ο Υπτχος (ΥΙ) Δημήτριος Χατζηγεωργίου-Δντής ΔΥΓ/ΓΕΑ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και Αρχηγού ΓΕΑ, η Περ.Σύμβουλος κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, ο Επίτιμος Α/ΓΕΑ Απτχος (Ι)ε.α. Δημήτριος Λυτζεράκος, ο Επίτιμος Α/ΤΑ Απτχος (Ι)ε.α. Παναγιώτης Μανούσος, ο Επίτιμος Α/ΤΑ Απτχος (Ι)ε.α. Ιωάννης Πατσαντάρας, ο Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Απτχος (Ι)ε.α. Γεώργιος Σκαρλάτος, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΥ Απτχος (Ι)ε.α. Στυλιανός Πετρουλάκης, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΥ Απτχος (Ι)ε.α. Ελευθέριος Αδάμ, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΥ & Γεν.Γραμματέας ΣΑΣΙ Απτχος (Ι)ε.α. Κοσμάς Βούρης ως εκπρόσωπος ΣΑΣΙ, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΥ & Επίτιμος Πρόεδρος ΕΑΑΑ Απτχος (Ι)ε.α. Κωνσταντίνος Ιατρίδης, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΥ Απτχος (Ι)ε.α. Βασίλειος Βρεττός,  ο εκπρόσωπος του Δ/ΔΑΕ Σμχος (Ι) Ιωάννης Παπαϊωάννου, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΕ Απτχος (Ι)ε.α. Αναστάσιος Μπουραντάς, ο Επίτιμος Δ/ΔΑΕ Απτχος (Ι)ε.α. Ανδρέας Τζαναβάρας, ο Διοικητής του 251ΓΝΑ Ταξχος (ΥΙ) Γεώργιος Ζλατάνος, η Διευθύνουσα του 251ΓΝΑ Ταξχος (ΥΝ) Παναγιώτα Γούλα, η Ταξχος (ΥΝ) Σταρούλα Παπαδάκη της ΔΥΓ/ΓΕΑ, ο Πρόεδρος του ΜΤΑ Απτχος (Ι)ε.α. Ηλίας Βενέτης, ο Επίκουρος Καθηγητής ΣΙ Ταξχος (ΜΤ)ε.α. Αλέξανδρος Κολοβός ως εκπρόσωπος του Κοσμήτορα ΣΙ, ο εκπρόσωπος της ΠΟΜΕΝΣ Ανθστής Σουρέλης Χρήστος, ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΣ Ανθστής Αναστάσιος Τσάκαλος, ο Πρόεδρος της ΑΑΚΕ Απτχος (Ι)ε.α. Στυλιανός Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΣΜΑ Απτχος (Μ) Ιωάννης Κούτρας, ο εκπρόσωπος του ΣΑΣΥΔΑ Υπτχος (Ε)ε.α. Ευστάθιος Χαρτάλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος ΣΑΣ Ασμχος (ΤΜΑ)ε.α. Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης, ο Πρόεδρος ΣΑΙΡ Ασμχος (Ρ)ε.α. Ιωάννης Κρανιάς, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΙΣΜΕ Σμχος (ΤΑΤ)ε.α. Αναστάσιος Μπασαράς , Πρόεδροι και Μέλη Τ.Σ. Παραρτημάτων της  ΕΑΑΑ, εν ενεργεία Συνάδελφοι, πλήθος Αποστράτων Αξιωματικών Μελών της ΕΑΑΑ και δημοσιογράφοι.

Χαιρετισμό απηύθυναν από βήματος, ο Γ.Γ. ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο τ.ΑΝΥΕΘΑ κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο Πρόεδρος της ΑΑΚΕ και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Απτχος (Ι)ε.α. Σπυρίδων Καββούρης που κήρυξε και την έναρξη των εργασιών.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και οι προσκεκλημένοι ομιλητές/εισηγητές τους ήταν:

   – «Πελοποννησιακός Πόλεμος  αίτια και αφορμές»   κ. Δημήτριος Σκουργιάς – Απτχος (Ι)ε.α.

   – «Η Στρατηγική»  κ. Παύλος Χρήστου – Υπτχος (ΕΑ)ε.α.

   – «Γεωπολιτική προσέγγιση των παράνομων διεκδικήσεων της Τουρκίας» κ. Ιωάννης Μάζης – Καθηγητής ΕΚΠΑ

   – «Η επιβίωση της εγχώριας Αμυντικής Βιομηχανίας»  κ. Θεόδωρος Γιαννιτσόπουλος – Απτχος (ΜΗ)ε.α.

   – «Η τεχνολογία ως καταλύτης προόδου και νίκης»   κ. Περικλής Νεάρχου – Πρέσβης ε.τ.

   – «Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση & η Ελληνική Αμυντική Στρατηγική»  κ. Κώστας Γρίβας – Καθηγητής ΣΣΕ

   – «Αεροπορική Τεχνολογία»  κ. Αχιλλέας Λέλλας – Απτχος (ΜΗ)ε.α.

   – «Αμυντική Βιομηχανία»  κ. Χαράλαμπος Παπασπύρος – Ταξχος (Μ)ε.α. & Αντιπρόεδρος της ΕΑΒ

Συντονιστής ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ, Υπτχος (ΕΑ) ε.α. Παύλος Χρήστου και παρουσιαστής ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ΕΑΑΑ, Σγός (ΥΔΚ)ε.α. Ηλίας Ντούβλης.

Με το πέρας υποβολής ερωτήσεων του κοινού προς τους ομιλητές/εισηγητές, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ κήρυξε τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου, ακολούθησε απονομή αναμνηστικών πλακετών και παρατέθηκε μικροδεξίωση.