Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι συγκεντρώσεις των αποστράτων και εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη(πάνω από 20000 στην Αθήνα και 10000 στη Θεσσαλονίκη) και αποτελεί πολύ θετικό “βαρόμετρο” για τις επόμενες συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Τα αιτήματα και οι λόγοι των συγκεντρώσεων των εν ενεργεία και αποστράτων δεν έχουν να κάνουν με κόμματα και κάθε είδους πολιτική σκοπιμότητα ή εκμετάλλευση, αλλά με την οργή, την απόγνωση και την αγανάκτηση που επικρατεί στο χώρο τους, σχετικά με τις μεγάλες περικοπές τόσο των εν ενεργεία που έχουν άμεσες επιπτώσεις στο ηθικό και το αξιόμαχο των ΕΔ, όσο και με τις τελευταίες ηθικά άδικες διπλές και τριπλές περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων, σε αντίθεση με τους άλλους συνταξιούχους που υφίστανται μόνο μία, που παραβιάζεται κάθε αρχή ισότητας ,ισονομίας και αναλογικότητας. Έχουν να κάνουν με την ανησυχία τους για τις ΕΔ, την Άμυνα της χώρας, την ισοπέδωση της παιδείας, της υγείας, της καταπάτησης της δικαιοσύνης και της εξαθλίωσης του στρατεύματος, με άμεσες επιπτώσεις στην αποτρεπτική ικανότητα της χώρας. Έχουν να κάνουν με την άδικη και κατάφωρη παραβίαση της αξιοπρέπειας που υφίστανται όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες με την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση τους, που αγγίζει τα όρια της “Ανθρωπιστικής Κρίσης” και στην οποία οδηγούνται από τους κατά τεκμήριο ανεύθυνους και ευθυνόφοβους πολιτικούς που τα τελευταία χρόνια διοικούν τη χώρα ως εντολοδόχοι ξένων συμφερόντων.

Πιστεύουμε ότι θα δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση και την τρόικα και μπορεί να ανακόψει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις και περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις του συνόλου των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων κάθε κατηγορίας, στους οποίους περιλαμβάνονται βέβαια και όσοι εργάστηκαν ή εργάζονται στους μη προνομιούχους τομείς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και απλοί πολίτες, που αυθόρμητα ένωσαν τη φωνή τους με την ελπίδα να σταματήσει ο κατήφορος των απάνθρωπων πολιτικών, που εκτός από μισθούς και συντάξεις, καταργούν και σημαντικά κεκτημένα δικαιώματα των τελευταίων 100 ετών, ενώ ταυτόχρονα υποβαθμίζουν και ευτελίζουν το επίπεδο της υγειονομικής περίθαλψης και της παιδείας, αλλά ακόμα και το επίπεδο των δημοκρατικών θεσμών και των ατομικών ελευθεριών στη χώρα.

Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του Προέδρου της ΕΑΑΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Κων. Ιατρίδη ο οποίος ανέφερε:
Αγαπητοί συνάδελφοι – φίλες και φίλοι, συγκεντρωθήκαμε εδώ σήμερα, όλοι μαζί ενωμένοι, με ομοψυχία, ενωμένοι σαν μια γροθιά, για να ενώσουμε τη φωνή μας και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, Δεν αντέχουμε άλλη κοροϊδία, εμπαιγμό και αδικία. Είμαστε απέναντι σε αυτούς που με ψεύτικες και προπαγανδιστικές υποσχέσεις υφαρπάξανε την ψήφο μας, πήραν την εξουσία, μας εκδικούνται, μας εξαθλιώνουν και συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν.
Είμαστε απέναντι σε αυτούς που με τις πολιτικές που εφαρμόζουν εξοντώνουν τον Ελληνικό Λαό και υφαρπάζουν την αξιοπρέπειά μας.
Είμαστε απέναντι στις πολιτικές που επιβάλει η κυβέρνηση, που προωθούν την απαξίωση της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων, που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα, ακόμη περισσότερη ανεργία, μετατρέπει τους ήδη φτωχούς σε εξαθλιωμένους και τη μεσαία τάξη σε νεόπτωχους.
Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η πατρίδα μας, ο τόπος που γεννηθήκαμε.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των μέτρων λιτότητας και των συνεχιζόμενων περικοπών, που για τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια η ύφεση συνεχώς βαθαίνει και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος.
Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτόν τον τόπο και όχι να μεταναστέυουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 400 ευρώ.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της Εθνικής μας κυριαρχίας που αμετάκλητα και άνευ όρων παραδώσαμε με την υπογραφή του μνημονίου τον Μάϊο του 2010 από την τότε κυβέρνηση.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αδικία που συντελείται μονομερώς σε βάρος μας με τις τελευταίες διπλές και τριπλές περικοπές, σε σχέση με τους άλλους συνταξιούχους, που υφίστανται μόνο μία, παραβιάζοντας κάθε αρχή ισονομίας, ισοτιμίας και αναλογικότητας.

Και όταν η ΑΔΙΚΙΑ γίνεται νόμος η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ είναι ΚΑΘΗΚΟΝ.

Και έχουμε καθήκον όλοι μαζί να αντισταθούμε, λαός και στρατός μαζί ενωμένος, σε μια ειρηνική διαμαρτυρία να αποτρέψουμε τη βάναυση πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον της πατρίδας μας.
Ο αγώνας τώρα αρχίζει, θα δοθεί μέχρι τέλους και να είστε σίγουροι ότι όλοι μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Share this: