Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Χανίων-ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Την Δευτέρα 5-6-2023 (Ημέρα του Αγίου Πνεύματος) πραγματοποιήσαμε μια μονοήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην εορτάζουσα Ιερά Μονή του Αγίου Πνεύματος στον Κισσό Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης.

Σήμερα ο Ιερός αυτός χώρος έχει μεταβληθεί σε ένα σημαντικό προσκύνημα χάρις στις άοκνες πρωτοβουλίες του Ηγουμένου του, πατρός Βαρθολομαίου, (ενός εξαίρετου κληρικού που κοσμεί την ιεροσύνη), αλλά και των κατοίκων της περιοχής και φίλους του Μοναστηριού που έχουν συμβάλει στην αναστήλωση του.

Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ηγούμενο Π. Βαρθολομαίο και σε όλους που συνέβαλαν για την άψογη εκκλησιαστική τελετή, αλλά και σε αυτούς που κόπιασαν για την φιλοξενία προς όλους τους προσκυνητές.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την πρωτεύουσα του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης, το Σπήλι, με τα πολλά γάργαρα νερά και τα τεράστια πλατάνια στην Πλατεία του Χωριού.
μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, πήραμε τον ανηφορικό δρόμο για την ενδοχώρα του Δήμου Αμαρίου.

Περάσαμε από το φημισμένο για τα κεράσια του χωριό Γερακάρι, και Μέρωνα όπου επισκεφτήκαμε τον ιστορικό Ιερό Ναό Της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (14 αιώνα ) όπου μας έγινε μια ενημέρωση για την ιστορία του αξιόλογου αυτού προσκυνήματος.

Τέλος κατευθυνθήκαμε για την πόλη του Ρεθύμνου, αφού κάναμε μια σύντομη στάση στο Φράγμα των Ποταμών Αμαρίου.

Και στην άλλη με το καλό.!!!!!!

Share this: