Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Συνάντηση ΥΕΘΑ με τους προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ) ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ και των Συλλόγων Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ).

Στις 9 Ιουνίου 2023 έλαβε χώρα συνάντηση, στο γραφείο του κ. ΥΠΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή κατόπιν επιθυμίας του, με τους προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων (ΣΞ,ΠΝ,ΠΑ), τους προέδρους των ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ και τους προέδρους των Συλλόγων Αποφοίτων Υπαξιωματικών (ΣΞ,ΠΝ,ΠΑ).

Θέμα της συνάντησης ήταν η παροχή παραστατικού (κάρτα, βεβαίωση, κάποιο είδος ταυτότητας) σε συναδέλφους αποστράτους μέχρι του αντίστοιχου βαθμού Αρχιλοχία. Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω συνάδελφοι, οι περισσότεροι εξ αυτών μερισματούχοι, δεν διαθέτουν κάποιο παραστατικό για να έχουν πρόσβαση στα Στρατιωτική Νοσοκομεία (οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους), στα παραθεριστικά κέντρα και τελικά αδυνατούν να απολαμβάνουν τα όποια προνόμια των αποστράτων. Κάποια επιτελεία έχουν θεσπίσει διαδικασίες για έκδοση παραστατικού αλλά όχι όλα. Το θέμα είναι σοβαρό και θα συζητηθεί στο άμεσο μέλλον. Προς το παρόν οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται προς τα επιτελεία του Όπλου τους και θα λαμβάνουν το παραστατικό.

Δεύτερο θέμα ήταν η πρόταση από τον κ. ΥΠΕΘΑ για δημιουργία γηροκομείου για τους αποστράτους των τριών Όπλων. Η πρόταση έγινε, με ενθουσιασμό, αποδεκτή από όλους και ο κ. ΥΠΕΘΑ υποσχέθηκε ότι θα μεταβιβάσει την πρόταση στην επόμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, για νέα συνάντηση και συζήτηση του θέματος.

Share this: