Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Ηρακλείου-Λαμπρότητα στις Εκδηλώσεις στο Ηράκλειο για την 82η Επέτειο της Μάχη της Κρήτης

Το Ηράκλειο σήμερα 28 Μαΐου 2023, Τίμησε την 82η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης, με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη. Για το χρονικό της Μάχης της Κρήτης μίλησε ο Μιχάλης Φαρσάρης, φιλόλογος – ιστορικός (MSc Νεότερης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας), του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση, που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος και τελετή κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο της «Μάχης Κρήτης» από: τον εκπρόσωπο της Βουλής Λευτέρη Αυγενάκη, την Υποπρόξενο Μ. Βρετανίας Αριστέα Χουρδάκη, τη Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων και του Ανώτερου Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου Σμχο (Ι) Ιωάννη Μαλισιώτη Διοικητή της 133 ΣΜ, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και φορέων.

Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των τεσσάρων συμμαχικών κρατών Ελλάδας, Μ. Βρετανίας, Αυστραλίας, Ν. Ζηλανδίας από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου. 

Η ΕΑΑΑ Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον ταμία του Δ.Σ. Σγό (ΤΜΑ) ε.α. Μιχαήλ Χρυσό, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Ένωσης, στην τελετή για την για την 82η Επέτειο της Μάχη της Κρήτης. Επίσης παρευρέθηκε και το μέλος, Υπσγός (ΥΑΔ) ε.α. Κλέαρχος Ζαχαριουδάκης.

Share this: