Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Ηρακλείου-Το Ηράκλειο Τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου

Το Ηράκλειο σήμερα 27 Μαΐου 2023, Τίμησε την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, με Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου Βˊ. Για το ιστορικό των δραματικών ημερών μίλησε η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου» Αντωνία Τσαγκαράκη.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μικρασιατικού-Ποντιακού Ελληνισμού (στη συμβολή Λ. Κνωσσού και Ιωνίας), που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ευγένιος Βˊ και κατάθεση στεφάνων από: τους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων Σωκράτη Βαρδάκη και Μανώλη Συντιχάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Ηρακλείου Μαρίνο Παττακό, τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων Σμχο (Ι) Ιωάννη Μαλισιώτη Διοικητή της 133 ΣΜ, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, φορέων, Ποντιακών Σωματείων-Συλλόγων, Μικρασιατών.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ του Τοπικού Παραρτήματος Ηρακλείου Σμχος (ΥΥΑ) ε.α. Αντώνιος Τζιερτζής κατέθεσε στεφάνι, στην τελετή για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. Επίσης παρευρέθηκε και το μέλος, Υπσγός (ΥΑΔ) ε.α. Κλέαρχος Ζαχαριουδάκης.

Share this: