Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΦΕΣΕΙΣ Ν 4307/2014

Κύριοι Συνάδελφοι

όπως γνωρίζετε, η αρμόδια διεύθυνση συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους απέστειλε στο σύνολο των εν αποστρατεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων πράξεις αναπροσαρμογής της σύνταξής τους κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν 4307/2014 για τη μερική συμμόρφωση καταβολής των δικαιούμενων αναδρομικών βάσει της υπ’ αριθμ. 2192/2014 απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πιο συγκεκριμένα, ως αναγράφεται και στο τέλος κάθε εγγράφου, δύναται να ασκηθεί έφεση ενώπιον του ΙΙΙ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εντός 60 ημερών, η προθεσμία της οποίας αρχίζει την 60η ημέρα από την ημερομηνία που αναγράφεται σε κάθε πράξη (δηλαδή σύνολο 120 ημερολογιακές ημέρες) και λήγει 30/6/2015

Θα πρέπει να τονιστεί ότι σε αυτήν την περίπτωση οι εφέσεις είναι ατομικές. Αντικείμενο διεκδίκησης είναι η προβολή λόγων για την αναπροσαρμογή της σύνταξης στο ύψος που αυτή είχε πριν τις περικοπές, δηλαδή στο 100% και όχι στο αναγραφόμενο 50%.

Φρονούμε ότι τα μέλη μας καλό θα είναι να έρθουν σε επαφή(έγκαιρα) με το νομικό τους παραστάτη για να μετέχουν στη διαδικασία, δεδομένου ότι πρόσφατες αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων αναφέρουν ότι ικανοποιούνται μόνο όσοι προσφεύγουν.

 

                                                     ΕΚ ΤΗΣ ΕΑΑΑ

Share this: