Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Α.Α.

(Παύση Παρακράτησης Εισφοράς Αλληλεγγύης απ’ το Ελεγκτικό Συνέδριο)

Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και κάθε μία από τις Ε.Α.Α.Σ, Ε.Α.Α.Ν και Ε.Α.Α.Α ατομικά για τον εαυτό της μέσω του Νομικού μας Συμβούλου Θωμά Καρανίσα, παρασταθήκαμε κατά τη δικάσιμο της 7/1/2015 στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (διαδικασία πιλοτικής δίκης) για την υποστήριξη της έφεσης μέλους της Ε.Α.Α.Σ αναφορικά με την παύση της παρακράτησης της εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ).

Η παράσταση αυτή έγινε στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου του Συντονιστικού Συμβουλίου και των τριών Ενώσεων για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας, αλλά και της συνεχούς μας προσπάθειας για δυναμική δικαστική διεκδίκηση των ποσών που παρανόμως παρακρατούνται μηνιαία από τη σύνταξή μας.

Από πληροφορίες, η διάσκεψη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου έλαβε ήδη χώρα και αναμένεται η έκδοση θετικής απόφασης επί της εφέσεως του συναδέλφου μας. Η απόφαση αυτή θα εφαρμοστεί και σε όλους όσους έχουν ήδη προσφύγει για το ζήτημα αυτό στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Επιπρόσθετα γνωρίζεται ότι δεν υπάρχει στο εγγύς μέλλον χρονικός περιορισμός για προσφυγή, αλλά υπάρχει περίπτωση απώλειας αναδρομικών εάν η απόφαση προβλέπει ότι τα δικαιούνται μόνο όσοι έχουν υποβάλει έφεση προ της έκδοσης της απόφασης.

Επομένως συνιστούμε στα μέλη μας να αναμένουν την γραπτή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αναμένεται σε δύο εβδομάδες και να αποφασίσουν ανάλογα μετά.

Για την ΕΑΑΑ

Ο Πρόεδρος

Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης

Επίτιμος Διοικητής ΔΑΥ

 

Share this: