Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ Λάρισας-Εκδήλωση στη μνήμη του Πρώτου Έλληνα Πεσόντα Αξιωματικού του 1940, Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη.

Την Κυριακή, 21-11-2022, πραγματοποιήθηκε στη Βασιλειάδα Καστοριάς η ετήσια  εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τον πρώτο Έλληνα πεσόντα Αξιωματικό του έπους του 1940, υποσμηναγό Ευάγγελο Γιάνναρη. Η εκδήλωση οργανώθηκε από το Δήμο Καστοριάς σε συνεργασία με την ΕΑΑΑ/Παρ. Λάρισας και φορείς της τοπικής κοινότητας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, και ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση, ομιλίες και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ευάγγελου Γιάνναρη.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Καστοριάς, Ιωάννης Κορεντσίδης και ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ, Απτχος (Ι) ε.α. Κων/νος Τζαβέλλας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Παρ. Λάρισας, Σγος ε.α. Βασίλειος Παπαδόπουλος.

Για άλλη μια φορά δεκάδες μέλη της ΕΑΑΑ από τη Λάρισα και την Αθήνα έδωσαν το παρών για να τιμήσουν τη μνήμη του Ευάγγελου Γιάνναρη καθώς και ο γιος του Αρχισμηνία, Λεωνίδα Τσάντα, χειριστή του αεροσκάφους που κατέπεσε στην Βασιλειάδα, Νικόλαος Τσάντας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κορησού να απαγγέλουν ποιήματα και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές, της ΝΔ, κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας και του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, εκπρόσωποι των θρησκευτικών, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών ενώ τον Α/ΓΕΑ εκπροσώπησε ο Σμχος Γεώργιος Ζέρβας. Το Προσκλητήριο Πεσόντων έκανε ο Πρόεδρος της Βασιλειάδας, κ. Γιώργος Μήτσιου.

Μέρος των φωτογραφιών, Πηγή: https://fouit.gr

Share this: