Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Ηρακλείου-Τίμησαν στο Ηράκλειο τους Αιχμαλώτους της «Στοά Μακάσι»

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης και κατάθεση στεφάνων για τους πατριώτες Κρητικούς που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι» στις 15 Ιουνίου 1943 από τους Γερμανούς κατακτητές, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μνημείο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Στη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε ομιλία-αναφορά στο ιστορικό της ημέρας από τον εκπαιδευτικό-φιλόλογο του Γενικού Λυκείου Χερσονήσου Σταύρο Σφακιωτάκη και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Στην Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη των Αιχμαλώτων στεφάνι κατέθεσαν οι υποψήφιοι Βουλευτές, Μάξιμος Σενετάκης , Σωκράτης Βαρδάκης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Καραντινός που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, της ΠΕΔ Κρήτης, κομμάτων, Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων, Εφέδρων Αξιωματικών, Αντιστασιακών, και συγγενείς των θυμάτων.

Η ΕΑΑΑ Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Ασμχο (ΤΜΑ) ε.α. Γεράσιμο Πετρίτση, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Ένωσης, στην τελετή στη Μνήμη των Αιχμαλώτων στη  Στοά «Μακάσι» από τα γερμανικά στρατεύματα.

Share this: