Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Θεσσαλονίκης-Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους Πεσόντες Ήρωες Αεροπόρους, Γεώργιο Ταγκαλάκη και Χαράλαμπο Νεοχωρίτη.

Την Κυριακή 18-6-2023 πραγματοποιήθηκε,  σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης , στο  χωριό Παναγίτσα  νομού Πέλλας εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους  πεσόντες ήρωες αεροπόρους Υποσμηναγούς, Γεώργιο  Ταγκαλάκη και Χαράλαμπο Νεοχωρίτη οι οποίοι σκοτώθηκαν στις 23 Ιουνίου 1947. Εκτελούσαν πολεμική αποστολή τακτικής αναγνωρίσεως με αεροσκάφος Harvard της Αεροπορικής Βάσεως Σέδες όταν αυτό, χτυπημένο από αντιαεροπορικά πυρά, προσέκρουσε στο έδαφος και συνετρίβη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων στο χωριό. 

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής , ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Ιωάννης Μουράτογλου, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ  Απτχος εα (Ι) Κωνσταντίνος Τζαβέλας , στρατιωτικές και σωμάτων ασφαλείας αρχές , η επιζούσα υπερήλικας αδελφή του Γεωργίου Ταγκαλάκη ,μέλη της ΕΑΑΑ και πλήθος κόσμου. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ.

Την ομιλία έκανε ο Ασμχος ε.α. Παντελής Κωτίδης απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στεφάνια κατέθεσαν 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας – εκ μέρους του ΑΓΕΑ ο Σμχος (Ι) Γκρίνιας Παναγιώτης – ο αστυνομικός διευθυντής Έδεσσας  κ. Περδικάτσης Πέτρος – εκ μέρους της Διοίκησης Πυροσβεστικής ο Πύραρχος Φωστηρόπουλος Παναγιώτηςς – Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ  Απτχος εα (Ι) Τζαβέλας Κωνσταντίνος  ,εκ μέρους ΣΑΣΙ  ο Υπτχος εα (Ι) Βασίλειος Καλαιτζόπουλος  εκ μέρους ΣΑΣΤΥΑ  ο Ασμχος εα {ΤΥΜ) Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος και ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Έδεσσας  κ Συμεωνίδης Στέφανος.

Ξεχωριστή, όπως κάθε χρόνο, ήταν αυτή τη φορά, η παρουσία της μιας αδελφής του Γεωργίου Ταγκαλάκη, Ασπασίας,  η οποία παρέθεσε καφέ και γεύμα σε εστιατόριο του χωριού. Με το χαμόγελο στα χείλη και τη ζωντάνια εφήβου  έδωσε την ψυχή της φροντίζοντας τους παρευρισκόμενους. Με ιδιαίτερη αξία και σημασία η ευχή της, όπως είναι αποτυπωμένη και στο μνημείο.

Ποτέ πια Πόλεμος! Ποτέ πια εμφύλιος Πόλεμος!

Ο πρόεδρος, της ΕΑΑΑ  Απτχος (Ι) ε.α. Κων/νος Τζαβέλλας, και το ΔΣ της ΕΑΑΑ αισθάνονται την ανάγκη να συγχαρούν  δημόσια και να ευχαριστήσουν τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ/ Παρ. Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Δανιηλίδη και  τα μέλη του ΔΣ  για την άψογη οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Share this: