Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Χανίων-ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Από 4 έως 7 Ιουλίου 2023 μέλη του Παραρτήματος μας πραγματοποιήσαμε ένα τριήμερο Προσκύνημα στο Άγιο Όρος.

Με κέντρο τις Ιερές Μονές Παντοκράτορος και Φιλοθέου, όπου διανυκτερεύσαμε επισκεφθήκαμε τις Ιερές Μονές, Ξενοφώντος, Βατοπαιδίου, Σίμωνος Πέτρας, Ιβήρων, Σταυρονικήτα, τις Σκήτες Προφήτου Ηλία, Αγίου Ανδρέα (Σεράι), καθώς και τον Ιερό ναό του Πρωτάτου όπου φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα του Άξιον Εστί.

Μια Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος είναι από μόνη της μια εμπειρία ζωής.

Ο τόπος αυτός είναι ιερός και πολλές αγιασμένες μορφές της Ορθοδοξίας μεγαλούργησαν εκεί με ταπεινότητα όμως, και πολλοί παρέμειναν άγνωστοι Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όποιος επισκέπτεται τον άγιο αυτό τόπο δέχεται μια ιδιαίτερη ευλογία που τον συνοδεύει πάντα στη ζωή του.

Ευχαριστούμε πολύ όλες τις Ιερές Μονές για την υποδοχή που μας επεφύλαξαν και ιδιαίτερα τους Ηγουμένους των Ιερών Μονών Παντοκράτορος και Φιλοθέου, Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες, Γαβριήλ και Νικόδημο που μας φιλοξένησαν στις Μονές τους.

Ιδιαιτέρως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ιερομόναχο Επιφάνειο της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος και τον Μοναχό Νικηφόρο της Ιεράς Μονής Φιλοθέου, που φρόντισαν για την υποδειγματική φιλοξενία μας στις Μονές τους, καθώς και για την έκδοση των δωρεάν (Τιμής Ένεκεν) διαμονητηρίων μας.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τον συνοδό μας, ιδιοκτήτη του Τουριστικού Γραφείου Athos Tours, Μπαντή Νικόλαο, που φρόντιζε τις μετακινήσεις μας με κάθε λεπτομέρεια, καθώς και για τις γνώσεις που μας μετέφερε στις ξεναγήσεις του για την ιστορία των Μονών και των Ιερών Εικόνων.

Ελπίζω και εύχομαι το τριήμερο αυτό προσκύνημά μας στο Άγιο Όρος να έχει αποβεί πνευματικά ωφέλιμο για εμάς και εποικοδομητικό από κάθε άποψη.

Επίσης εκ μέρους μας, ως απλό ενθύμιο της επίσκεψής μας, δώσαμε τον θυρεό του Παραρτήματος μας στους Ηγουμένους των Ιερών Μονών Παντοκράτορος και Φιλοθέου, Πανοσιολογιότατους Αρχιμανδρίτες Γαβριήλ και Νικόδημο αντίστοιχα.

Share this: