Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Χαλκίδας-Δραστηριότητες (Επίσκεψη στο Μουσείο Ακρόπολης, στην Βουλή των Ελλήνων και στο Θωρηκτό “ΑΒΕΡΩΦ”)

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 τα Μέλη του Παραρτήματος Χαλκίδας πραγματοποίησαν μονοήμερη εκπαιδευτική-ψυχαγωγική επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, στην Βουλή των Ελλήνων και στο Θωρηκτό “ΑΒΕΡΩΦ”. Τα Μέλη απόλαυσαν την ξενάγηση στο φανταστικό Μουσείο της Ακρόπολης, όπου με την βοήθεια ξεναγών και συστημάτων ασύρματης ακρόασης είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν και να ζήσουν νοητά τον «ΧΡΥΣΟ ΑΙΩΝΑ του ΠΕΡΙΚΛΗ» και την ιστορία της Αρχαίας Αθήνας.

Κατόπιν, κατά την ξενάγηση στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της ΒτΕ τα μέλη ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου και την λειτουργία των συνεδριάσεων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Θωρηκτό “ΑΒΕΡΩΦ” όπου το στρατεύσιμο και μόνιμο προσωπικό του Ναυτικού μας ενημέρωσε για το πλοίο και την ιστορία του.

Τα μέλη που συμμετείχαν επέστρεψαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και την σκέψη στην επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας και στο Μουσείο Αεροπορίας στο Τατόι.


Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ταξχος (Μ) εα Ιωάννης Μητράκης εκπροσώπησε την ΕΑΑΑ στις εκδηλώσεις του εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Αντίστασης στην πόλη της Χαλκίδας, στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Χαλκιδαίων  καθώς και στις εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Φώτων.

Το Παράρτημα Χαλκίδας με απόφαση του Τ.Σ συνέχισε την παράδοση της σχεδίασης και έκδοσης του ετήσιου ημερολογίου του και  αφιέρωσε το ημερολόγιο του 2024 στα Εθνολογικά και Λαογραφικά Μουσεία των Νομών ευθύνης του αλλά και σε δύο θρυλικά αεροσκάφη της ΠΑ. Με την έκδοση του ημερολογίου, την διάθεση του στα Μέλη και την αποστολή στους τοπικούς φορείς και στα Μουσεία συμμετέχει στην προβολή της Λαογραφίας και της Παράδοσης της περιοχής αλλά και στην προβολή και εξωστρέφεια της ΕΑΑΑ αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις.

Share this: