Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ/Παρ. Πάτρας-Εκδηλώσεις

Συνεχίζοντας τη σειρά εκδηλώσεων το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ μας γιόρτασε πανηγυρικά το (θρησκευτικό) έθιμο της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας 2024.

Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο3 Φεβρουαρίου στο εμβληματικό Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» της Πάτρας, με  συμμετοχή που ξεπέρασε τα 200 άτομα και την παρουσία του Προέδρου της ΕΑΑΑ Απτχου (Ι) ε.α. Κωνσταντίνου Τζαβέλα, που συνοδευόταν από τα μέλη του Δ.Σ., Θανάση Πάνου και Ηλία Σβάρνα.

Στην κατάμεστη αίθουσα, ο Πρόεδρος του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Βασίλης Χρόνης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους. Στη συνέχεια τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης ανέλαβε ο Σμχος ε.α. Ηλίας Δημητρόπουλος.

Η κεντρική εκδήλωση περιλάμβανε :

Την Ευλογία και κοπή της βασιλόπιτας από τον αιδεσιμότατο π. Ελευθέριο Κολιαβρά.

Διανομή της πίτας στους επισήμους και στους εκπροσώπους όλων των παραγωγικών Σχολών της Π.Α.

Χαιρετισμούς του Προέδρου του Παραρτήματος Ασμχου Βασίλη Χρόνη και του Προέδρου της ΕΑΑΑ Απτχου(Ι) Κωνσταντίνου Τζαβέλα.

Απονομή διακρίσεων στον Σμχο ε.α. και πρώην Πρόεδρο του Παραρτήματος, Μιχάλη Κουμουκέλη και στον επικεφαλής του «χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Μεσσάτιδος Πατρών Ο Φίλερης», συναδέλφου Ασμχου (ΤΥΜ) ε.α. Γιάννη Παναγιωτόπουλου.

Απονομή βραβείων σε 10 αριστεύσαντες  μαθητές της αεροπορικής οικογένειας.

 Η εκδήλωση έκλεισε με την  χορευτική επίδειξη του χορευτικού ‘’Φίλερης’’.

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Α’ Αντιδήμαρχος Πατρέων Διονύσιος Πλέσσας, ο Δκτής του ΕΡ.ΜΜ&ΕΕ Αράξου Σμχος (Μ) Παύλος Κουτσούκος, ο εκπρόσωπος του Δκτή της 116 Π.Μ., Σμχος (Ι)Αντώνιος Γεωργόπουλος, ο ΔΥΠ του ΕΡ.ΜΜ&ΕΕ Αράξου, Σμήναρχος Παντελής Νταουσάνης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Πύργου Υπχοι (Ι) ε.α.,  Σωτήρης Γαρατζιώτης και Αθανάσιος Μακρής.

Ο πρόεδρος της Ένωσης αποστράτων Σ.Ξ. Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Νάκας και ο εκπρόσωποςτης Ένωσης αποστράτων Ναυτικού Πλοίαρχος ΠΝ Νικόλαος Βαϊνάς,

ΣΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ 

Προηγήθηκε, του κεντρικού εορτασμού στην Πάτρα, η κοπή  της πίτας στους γειτονικούς νομούς, όπου προσφέρθηκε στους συναδέλφους αντίτυπα του βιβλίου «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΛΛΙΓΕΝΕΣΙΑΣ», το οποίο εξέδωσε το Παράρτημα. Συγκεκριμένα κατά χρονολογική σειρά :

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στη Ναύπακτο με συμμετοχή 45 και πλέον ατόμων. Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Γκίζα, και του Προέδρου του Δ.Σ. Δήμου Ναυπακτίας Άγγελου Σταυρόπουλου. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο σπουδαίο εθνικό έργο της Π.Α. και στην αγάπη και την εκτίμηση του Ελληνικού λαού σ’ αυτήν. Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Βασίλης Χρόνης στον χαιρετισμό του, μαζί με τις ευχές του  παρουσίασε  το ιστορικό και το έργο που επιτελεί το Παράρτημα, επίσης αναφέρθηκε στην κατά καιρούς παρουσία συναδέλφων στα δημοτικά πράγματα της Ναυπάκτου, όπως ο τωρινός Α΄ Αντιδήμαρχος Ταξίαρχος (Ι) ε.α., Θωμάς Κοτρωνιάς και στο παρελθόν οι Σμχος Γεώργιος Λαουρδέκης και ο αείμνηστος Δημοσθένης Ρούμπας.

Το φλουρί έπεσε στη σύζυγο του κ. Ν. Ρούμπα.

ΑΓΡΙΝΙΟ

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου το Τ.Σ του Παραρτήματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βασίλη Χρόνη επισκέφθηκε το Αγρίνιο, όπου με τους εκεί συναδέλφους εόρτασαν την κοπή της Βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Corali Luxury Resort, παρουσία  εκπροσώπου του Δήμου, του Δκτού του εκεί αεροπορικού κλιμακίου και πολλών συναδέλφων. Τυχερός της βραδιάς ο  Άσμχος ε.α. Σπύρος Ξυγκάς στον οποίο έπεσε το φλουρί.

ΦΩΚΙΔΑ

Πρώτη φορά και με επιτυχία συνεόρτασαν το προεδρείο του Παραρτήματος Πατρών με τους συναδέλφους της Φωκίδας. Η εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας 2024 έγινε την 24 Ιανουαρίου 2024 στους Δελφούς και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο ’’Ηνίοχος’’. Πολύ ικανοποιητική η συμμετοχή των συναδέλφων.

Παρέστη και ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Δελφών (Άμφισσας), Αντιδήμαρχος Δημήτριος Αστερίου, ο οποίος επέδωσε τιμητική πλακέτα της ΕΑΑΑ στον Ασμχο ε.α. Ιωάννη Παπαθανασίου για την φιλοξενία της εκδήλωσης και  αυτός  με τη σειρά του προσέφερε αντίγραφο της χάλκινης κεφαλής του Ηνίοχου των Δελφών στον Πρόεδρο του Παραρτήματος Ασμχο ε.α. Βασίλειο Χρόνη. Το φλουρί έπεσε στον Ταξχο ε.α. Ιωάννη Λακαφώση.

ΑΙΓΙΟ
Την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου το Προεδρείο επισκέφθηκε την Τέμενη Αιγίου, όπου συνεόρτασε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας με τους συναδέλφους της περιοχής Αιγιαλείας. Η συμμετοχή ήταν ικανοποιητική, μέσα σε άριστο συναδελφικό κλίμα που απόλαυσαν τα εδέσματα στο παραλιακό κέντρο ‘’ΜΕΖΖΟΜΕΖΖΟ’’. Τυχερός της βραδιάς (φλουρί) ο Υπχος (Ι) ε.α. Αθανάσιος Σταθακόπουλος.

Θερμές ευχές και του χρόνου να συνεορτάσουμε με υγεία και συναδελφικότητα.

Share this: