Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΑΑΑ: Διάλεξη με Θέμα «Η σύγκρουση του Ιωάννη Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων»

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 10:00 πμ, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ΕΑΑΑ, (οδός Χαλκοκονδύλη 5, 7ος όροφος, Πλατεία Κάνιγγος) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα:

«Η σύγκρουση του Ιωάννη Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων»

Ομιλητής Δρ. Ανδρέας Κούκος, Νομικός-Ιστορικός-Πρόεδρος ΔΣ Εταιρείας Μελέτης Νεότερης & Σύγχρονης Ιστορίας-Ιωάννης Καποδίστριας”. 

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ                               

Ο Ανδρέας  Κούκος σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από τη Σχολή Πολέμου Ναυτικού. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή  στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών. Είναι Ταξίαρχος ε.α. του Νομικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων. Δίδαξε Νεότερη Ιστορία και Στρατηγική στη Σχολή Εθνικής Αμύνης, στη Σχολή Πολέμου Ναυτικού ενώ από το 2021 παραδίδει μαθήματα Νεό τερης Ιστορίας στον Τομέα Νεότερης Ιστορίας της  Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε έκτακτη βάση.
Το 2010 ιδρύει την   Εταιρεία Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας-Ιωάννης Καποδίστριας της οποίας και είναι Πρόεδρος. Είχε την επιστημονική επιμέλεια για το Cosmote History των ιστορικών σειρών ντοκιμαντέρ ΄Ιωάννης Καποδίστριας: η ζωή και το έργο του΄ και ΄Από την Άλωση στην Επανάσταση: Η γέννηση ενός έθνους-κράτους΄. Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται άρθρα σε ιστορικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά.

Share this: