Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερομηνία 22 Απριλίου 2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΥΠ. ΑΡΙΘ 23/13

1. Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 συναντήθηκαν στο ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ μετά από πρόσκληση του Ειδικού Γραμματέα κ. Αντ. Οικονόμου, μέλη της επιτροπής για την επεξεργασία του νέου μισθολογίου των Ε.Δ. και των Σ.Α., με τα αντίστοιχα μέλη των Ενώσεων Αποστράτων. Την επιτροπή αυτή εκπροσώπησαν για τους εν ενεργεία συναδέλφους οι τέσσερις επικεφαλής των Οικονομικών Υπηρεσιών των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ ) και ο επικεφαλής της ΓΔΟΣΥ που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ.
2. Από πλευράς αποστράτων μετέχουν οι Αντιναύαρχος Σ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α., ο Ταξίαρχος (Α.Σ.) ε.α. Β. Νικολόπουλος, ο Πλοίαρχος (Ο) Ι. Αντωνιάδης Π.Ν. ε.α. και ο Σμήναρχος (ΥΥΟ) ε.α. Α.Πάνος.
3. Από τους εκπροσώπους των αποστράτων ζητήθηκε από τον κ. Οικονόμου και έγινε αποδεκτό, η ισότιμη συμμετοχή τους στην οικεία επιτροπή, που θα συντάξει το νέο μισθολόγιο, με δεδομένο το γεγονός πως το μισθολόγιο των ε.ε. στελεχών των Ε.Δ. είναι απολύτως συνυφασμένο με αυτό των ε.α. και οποιαδήποτε μεταβολή του, θα επηρεάσει και τις συντάξιμες αποδοχές τους.
4. Κατά τη σύσκεψη αυτή τέθηκαν οι κατευθύνσεις/επιδιώξεις από τον κ. Οικονόμου, οι απόψεις των αποστράτων επί αυτών και στη συνέχεια έγινε παρουσίαση τεχνικών παραμέτρων που έθεσαν οι απόστρατοι, με στόχο κατ’ αρχήν να μην περικοπεί ούτε ένα επί πλέον ευρώ. Τέλος οι απόστρατοι παρουσίασαν τα στοιχεία των υπερβολικών μειώσεων που έχουν ήδη υποστεί μετά τις αλλεπάλληλες 12 περικοπές από το 2010 μέχρι σήμερα.
5. Θα ζητηθεί από τους αποστράτους και νέα συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και το Γ.Λ.Κ., ώστε να παρουσιάσουν τις τεκμηριωμένες απόψεις τους.
6. Η επιτροπή θα συνέρχεται τακτικά μέχρι να ολοκληρώσει το έργο της.

Ο Πρόεδρος ΕΑΑΣ Ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ Ο Πρόεδρος ΕΑΑΑ
και Συντονιστικού
Αντιστράτηγος ε.α. Αντιναύαρχος ε.α. Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α.
Π. ΜΑΥΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ ΠΝ Κ. ΙΑΤΡΙΔΗΣ

Share this: