Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Ρύθμιση δανείων.

Τα οποία το ένστολο και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει λάβει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέωνας Παπαδόπουλος.

Θέμα της συνάντησής τους, υπήρξε το νέο πρόγραμμα για τη ρύθμιση των δανείων, τα οποία το ένστολο και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει λάβει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.


 

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του με τον Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέωνα Παπαδόπουλο.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Ελευσινιώτης και ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνης Οικονόμου.

Θέμα της συνάντησής τους, υπήρξε το νέο πρόγραμμα για τη ρύθμιση των δανείων, τα οποία το ένστολο και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων έχει λάβει από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ρυθμίζονται δάνεια δεκάδων χιλιάδων ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έτσι ώστε να τους παρέχεται η δυνατότητα:

α) Να επιμηκύνεται ο χρόνος πληρωμής των δανείων έως 20 έτη.

β) Να παγώνει οποιαδήποτε καταβολή έως και 6 μήνες.

γ) Να καταβάλλονται μόνο οι τόκοι των δανείων μέχρι και 2 χρόνια.

Με τις νέες ρυθμίσεις για παράδειγμα για ένα δάνειο €13.000 που χορηγήθηκε το 2007 με μηνιαία δόση €187,13, μετά την ανωτέρω επιμήκυνση και ρύθμιση, η νέα δόση μειώνεται σημαντικά και διαμορφώνεται σε €59,16.

Μετά το τέλος της συνάντησής τους οι κ.κ. Παναγιωτόπουλος, Παπαδόπουλος και Ελευσινιώτης προέβησαν σε δηλώσεις:

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Υποδεχόμαστε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τον κύριο Κλέωνα Παπαδόπουλο για να επισφραγίσουμε τη συνεργασία, τη στενή συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Ταμιευτήριο.

Ήδη αυτή η συνεργασία έχει αρχίσει να αποδίδει και μάλιστα πολύ θετικά αποτελέσματα για δεκάδες χιλιάδες ένστολους που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι πελάτες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αυτή την προσπάθεια την ξεκίνησε ο νυν Υφυπουργός Δημήτρης Ελευσινιώτης από την εποχή που ήταν Αρχηγός του Ναυτικού, την ενδυναμώσαμε τώρα ακόμη περισσότερο και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε στις δεκάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν δάνεια, που είναι δανειολήπτες από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ότι δημιουργείται πλέον ένα ευνοϊκό καθεστώς ρύθμισης των δανείων τους, που περιλαμβάνει κάποιες πάρα πολύ θετικές αποφάσεις οι οποίες είναι σε θέση να τους κάνουν τη ζωή ευκολότερη.

Μια από αυτές τις ρυθμίσεις είναι για παράδειγμα, η παράταση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου και ούτω κάθε εξής. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται άμεσα, από σήμερα, στα υποκαταστήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, να πληροφορούνται το περιεχόμενο αυτής της ευνοϊκής ρύθμισης και να υπογράφουν τα σχετικά χαρτιά για να εφαρμοστεί και για τη δική τους περίπτωση.

Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση του Τ.Τ., τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του. Να τονίσω ότι είμαστε πάντοτε στη διάθεσή τους και να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν και σε άλλες τέτοιες ενέργειες που έχουν ως σκοπό να ανακουφίσουν μεγάλα τμήματα του ελληνικού πληθυσμού που έχει στην πλάτη του αυτή τη στιγμή δάνεια και που η δύσκολη καθημερινότητα που περνάνε οι συμπολίτες μας τους δημιουργούν προβλήματα στην αποπληρωμή των δανείων αυτών.

Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:Όπως είπε και ο κύριος Υπουργός είμαστε και στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους πελάτες μας αλλά κυρίως στους ένστολους Έλληνες που αγωνίζονται για την πατρίδα μας και είναι υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Και ευελπιστούμε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε έστω και λίγο με αυτή την κίνηση.

Δ.ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΤΗΣ: Κατανοώντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες στελέχη μας στις Ένοπλες Δυνάμεις και το πολιτικό προσωπικό μαζί, κυρίως βέβαια στις ακριτικές περιοχές εδώ και δυο χρόνια προσπαθήσαμε με τον κύριο Πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να κάνουμε κάποιες απαλλαγές σχετικά με τα δάνειά τους. Κάποιες διευκολύνσεις σχετικά με τα δάνειά τους.

Υπό την καθοδήγηση του κυρίου Υπουργού, του κ. Παναγιωτόπουλου, έγινε μια δεύτερη προσπάθεια τώρα η οποία απέδωσε καρπούς με παρατάσεις, με όποια διευκόλυνση μπορούσε και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο να κάνει.

Share this: