Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 07 Δεκ 2013

Υστέρα από δύο αναβολές εκδικάσθηκε την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2013 στην Ολομέλεια του Συμβούλιο της Επικρατείας, η αίτηση ακύρωσης του Συντονιστικού και των Τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας,) κατά της κανονιστικής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών για τις αναδρομικές περικοπές του βασικού μισθού των εν Ενεργεία και εν Αποστρατεία Στελεχών ως αχρεωστήτως καταβληθείσες βάσει του τρίτου μνημονίου ( Ν. 4093 / 2012 ).

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Aεροπορίας (Ε.Α.Α.Α) παρευρέθηκε κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο της Ολομέλειας με το Νομικό Σύμβουλο του Συντονιστικού και τον Πρόεδρο της Ε.Α.Α.Σ.

Οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι μας, ανέπτυξαν προφορικά με πειθώ την τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία μας για την αντισυνταγματικότητα των ειρημένων διατάξεων. αναλυτικότερα, προβλήθηκε ο διφυής χαρακτήρας της Ε.Α.Α.Α ως Ν.Π.Δ.Δ και ως θεσμικού συνδικαλιστικού φορέα που εκτός των αποστράτων προασπίζει και τα συμφέροντα των εν Ενεργεία Στελεχών. Παρατέθηκε με ιδιαίτερη έμφαση η κινδυνώδης φύση της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων και η από αυτήν απορρέουσα υποχρέωση της Πολιτείας για θέσπιση ειδικού μισθολογίου και εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς ορίου διαβίωσης προσαρμοσμένο στις απαιτητικές ιδιαιτερότητες της στρατιωτικής ζωής ( μεταθέσεις, ακανόνιστο και συνεχές ωράριο, αντίξοες συνθήκες εργασίας, επικινδυνότητα, διαχείριση κρίσεων και καταστάσεων, για τις οποίες όλες οι άλλες υπηρεσίες του κράτους δηλώνουν αδυναμία.

Παρά την νουνεχή ένδειξη αποφυγής προεκτίμησης για την έκβαση όποιας εκκρεμούσας δίκης, μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι διαμορφώθηκε στους εκπροσώπους μας μία συγκρατημένη αισιοδοξία.

Αναμένεται η έκδοση απόφασης εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΑΑ
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κων. Ιατρίδης
Επίτιμος Δκτής ΔΑΥ

Share this: