Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Απάντηση του κ. Προέδρου της ΕΑΑΑ για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Λάρισα

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Μέλη της ΕΑΑΑ
Την 12η Μαρτίου 2016 αναρτήθηκε στο διαδίκτυο (Συν 1) κάλεσμα του μέλους της ΕΑΑΣ κ. Α. Παπαπαρίση με τίτλο: «Πανθεσσαλική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Αποστράτων ΕΔ και ΣΑ- Λάρισα, 22 Μαρτίου 2016, ημέρα Τρίτη»
Στις 22 Μαρτίου 2016 στο ίδιο blog (papaparisis’ Blog) (Συν 5) αναρτήθηκε: 7 Απριλίου 2016 η κινητοποίηση στη Λάρισα.
1. Προκειμένου να αποφευχθεί κάθε σύγχυση και η δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:
α. Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Παράρτηματος Λάρισας Σγος ε.α. Κ. Λιούτας τα παραρτήματα ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Λάρισας ουδέποτε συμμετείχαν σε οποιαδήποτε συζήτηση για την οργάνωση ή τη συμμετοχή τους σε συγκέντρωση αποστράτων στη Λάρισα.
β. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΑΑΣ/Παρ. Λάρισας κ. Παπαπαρίσης εν είδει τηλεσιγράφου ανακοίνωσε τηλεφωνικά στις 11-3-2016 στους προέδρους των Παραρτημάτων ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Λάρισας, Ατγο ε.α. Σ. Τσιρώνη και Σγο ε.α. Κ. Λιούτα ότι, με πρωτοβουλία του, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα. Προεξοφλώντας, αυθαίρετα, την άρνηση της ΕΑΑΑ και ΕΑΑΣ να εγκρίνουν την πρωτοβουλία ζήτησε από τους δυο προέδρους να συμμετέχουν ως φυσικά πρόσωπα με την ιδιότητα του προέδρου του Παραρτήματος!!! Δεν χρειάζεται βέβαια διευκρίνιση ότι οι πρόεδροι με την ιδιότητα του προέδρου δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους και ότι τα Παραρτήματα διαθέτουν ΔΣ και οι αποφάσεις λαμβάνονται με την αρχή της πλειοψηφίας.
γ. Με μεγάλη έκπληξη και προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα πριν γίνει οποιαδήποτε συνάντηση των τριών προέδρων των τοπικών συμβουλίων (ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, Σύνδεσμος Αποστράτων Χωροφυλακής και Ελληνικής Αστυνομίας), ο κ. Παπαπαρίσης ανακοίνωσε στο προσωπικό του blog (Συν 1) με ημερομηνία, 12 Μαρτίου 2016 την πραγματοποίηση συγκέντρωσης στη Λάρισα για τις 22 Μαρτίου αναφέροντας τη συμμετοχή, όχι των παραρτημάτων αλλά των προέδρων της ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ γειτονικών νομών. Δηλαδή για μια συγκέντρωση που θα γινόταν στη Λάρισα δεν κρίθηκε σκόπιμο να έχουν τοποθετηθεί και αποφασίσει τα ΔΣ των Παραρτημάτων της Λάρισας, πράγμα απαράδεκτο για την ΕΑΑΑ, αλλά έγινε προσπάθεια εξασφάλισης της συμμετοχής των προέδρων των γειτονικών νομών που δεν θα εκπροσωπούσαν τις Ενώσεις, σύμφωνα με τον κ Παπαπαρίση, αλλά τον εαυτό τους.
δ. Την επόμενη μέρα, 14-3-2016 ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ/Παραρτήματος Λάρισας Ατγος ε.α. Σπυρίδων Τσιρώνης απέστειλε e-mail ενημερώνοντας τα μέλη της ΕΑΑΣ ότι το Παράρτημα Λάρισας δεν συμμετέχει στην υπόψη συγκέντρωση.
ε. Η ΕΑΑΑ αν και προκλήθηκε με βάναυσο τρόπο απέφυγε να τοποθετηθεί δημόσια προσπαθώντας να διαφυλάξει την ενότητα των αποστράτων ζητώντας, μέσω του Παραρτήματος Λάρισας, από τον κ. Παπαπαρίση να σταματήσει να δρα μονομερώς αγνοώντας τα ΔΣ των Παραρτημάτων ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ Λάρισας και καπελώνοντας τους πάντες. Δυστυχώς η πρόκληση συνεχίζεται και ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε, ανάλογα, επικαλούμενοι πραγματικά στοιχεία και περιστατικά.
στ. Στις 15-3-2016 κ. Παπαπαρίσης έκανε νέα ανάρτηση στο blog του (Συν 2) στην οποία ανέφερε: «εγώ αποσύρομαι, συνεχίστε εσείς», και συνέχισε «αποσύρω την πρότασή μου και τη θέτω υπό την έγκριση των θεσμικών Ενώσεων….» Όπως καθαρά φαίνεται στο (Συν 1), τρεις μέρες πριν, στις 12-3-2016 η ανάρτηση δεν ήταν πρόταση αλλά απόφαση για συγκέντρωση στις 22-3-2016. Δεν διευκρίνισε βέβαια ο κ. Παπαπαρίσης από που αποσύρετε, με ποια ιδιότητα πήρε την πρωτοβουλία και αποφάσισε ο ίδιος υπεράνω όλων, συγκέντρωση αποστράτων στη Λάρισα.
ζ. Στις 17-3-2016 ο κ. Παπαπαρίσης ανακοινώνει ότι την ίδια ημέρα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΑΑΣ για να αποφασίσει για το θέμα της συγκέντρωσης (Συν 3) και αργότερα με νέα ανάρτηση του κ. Παπαπαρίση (Συν 4) όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Υπτγος ε.α κ. Δανιάς Ευάγγελος τον ενημέρωσε ότι το ΔΣ της ΕΑΑΣ «συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη και αποφάσισε να παραπέμψει το θέμα της «Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας Αποστράτων ΕΔ και ΣΑ στη Λάρισα» στο συντονιστικό συμβούλιο των τριών θεσμικών Ενώσεων στις 22-3-2016
η. Στις 22-3-2016 και ώρα 13:11 και αφού καλά, καλά δεν είχε ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του συντονιστικού είχαμε νέα ανάρτηση (Συν 5) του κ. Παπαπαρίση με την οποία επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες μας, διαλύοντας τις όποιες καλοπροαίρετες προθέσεις μας, με την οποία γινόταν γνωστό ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ, Υπτγος ε.α. κ. Ροζής, με νέο τελεσίγραφο ενημέρωσε τον κ. Παπαπαρίση (και ποιον άλλο;) ότι το συντονιστικό συμβούλιο των 3 θεσμικών ενώσεων ΕΑΑΣ, ΕΑΑΑ, και ΕΑΑΝ αποφάσισε όπως η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των Ενώσεων στις 7 Απριλίου 2016. Είναι αυτονόητο ότι από την ΕΑΑΑ, δεν έχουν ανατεθεί τα καθήκοντα του εκπροσώπου τύπου στον κ. Παπαπαρίση.
θ. Στις 23/03/2016 , ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΑΣ κ. Ροζή , ο οποίος ζήτησε να συμμετάσχει η ΕΑΑΑ στην συγκέντρωση και όταν εισέπραξε την άρνηση του Προέδρου απείλησε ότι θα έχουμε πόλεμο μεταξύ των δύο Ενώσεων.
ι. Στις 25-3-2016 είχαμε ανάρτηση στο Fb, όπως αναπαράχθηκε στο blog του κ. Παπαπαρίση, (Συν 7_Ανάρτηση Αντιπροέδρου ΕΑΑΣ κ. Ροζή) του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ κ. Ροζή που με απαράδεκτη φρασεολογία επιτίθεται στην ΕΑΑΑ και στο πρόεδρό της Απτχο (Ι) κ. Σ. Καβούρη, Συγκεκριμένα:
(1) Στην παρ. β αναφέρει ότι αποφασίστηκε η συγκέντρωση να γίνει υπό την αιγίδα του συντονιστικού και η οργάνωσή της από τα οικεία παραρτήματα!!! (Είναι λεπτομέρεια μάλλον για τον κ. Ροζή ότι τα οικεία παραρτήματα δεν συμμετείχαν σε καμία σχετική συζήτηση).
(2) Στην παρ. δ αναφέρει τη δήθεν ρητή και κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δύναται να ανακοινωθεί άμεσα η υπόψη απόφαση. Γιατί αυτή η σπουδή κ. Ροζή; Γιατί σπεύσατε εσείς, ως αναρμόδιος καθώς ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ δεν συμμετέχει στο συντονιστικό συμβούλιο, να ενημερώσετε τον κ. Παπαπαρίση (Συν 5a_Αποσπάσματα από το e-mail του προέδρου της ΕΑΑΣ παρ. Λάρισας). Γιατί συγκεκριμένα τον κ. Παπαπαρίση τη στιγμή που κατά την συνεδρίαση του Συντονιστικού έγιναν καταγγελίες από την ΕΑΑΑ για τις αυθαίρετες ενέργειες του και για το «καπέλωμα» των θεσμικών Ενώσεων; Γιατί δεν περιμένατε την επίσημη ανακοίνωση του συντονιστικού; Ποιος και γιατί βιαζόταν τόσο πολύ!
(3) Στην Παρ δ ο κ. Ροζής αναφέρει «Ποιος και γιατί δεν θέλει να εκφραστεί η αγανάκτηση των στρατιωτικών επί των δίκαιων και διαχρονικών αιτημάτων-θεμάτων μας και τη θέση μας για τα Εθνικά-τα θεσμικά και κλαδικά ζητήματα που μας ταλανίζουν». κ. Ροζή οι απόστρατοι συνάδελφοι δεν έχουν θεσμικά και κλαδικά ζητήματα, αφήστε την ηγεσία των Ε.Δ. και τους ε.ε. συναδέλφους μας να ασχολούνται με αυτά.
(4) κ. Ροζή δεν σας εξουσιοδότησε κανένας να μιλάτε για λογαριασμό των αποστράτων της Πολεμικής Αεροπορίας πολλώ δε μάλλον να αφήνεται αιχμές για την επιλογή τους να εκλέξουν ως πρόεδρο τον Απτχο (Ι) κ. Σ. Καβούρη που μέχρι τώρα απέδειξε ότι τιμά στο ακέραιο το λόγο του και την ψήφο των συναδέλφων μας.
(5) Τις πομπώδεις εκφράσεις περί λιγόψυχων και συμβιβασμένων που δήθεν θα τους παρασύρει ποτάμι τις επιστρέφουμε στο ακέραιο στους συκοφάντες και όσους νομίζουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν με γκεμπελίστικες μεθόδους.
(6) Είμαστε κάτι παραπάνω από βέβαιοι ότι ο αξιότιμος πρόεδρος της ΕΑΑΣ Υπτγος ε.α. Ε. Δανιάς και το ΔΣ δεν υιοθετούν και αποδοκιμάζουν τη τακτική, τη φρασεολογία και τις απόψεις του κ. Ροζή.
2. Από τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ποιος ενορχήστρωσε όλη αυτή την ιστορία, και τα πραγματικά αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
α. Με ποια ιδιότητα ο κ. Παπαπαρίσης αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αποστράτων στη Λάρισα στις 22-3-2016;
β. Ποιος είναι ο θεσμικός ρόλος του κ. Παπαπαρίση στην ΕΑΑΣ;
γ. Να υποθέσουμε ότι αναγνωρίζεται στον κ. Παπαπαρίση ιδιαίτερος ρόλος και μπορεί να αποφασίζει για μείζονα θέματα των αποστράτων απαιτώντας και μάλιστα από την ΕΑΑΑ και τους θεσμικούς της εκπροσώπους να υποταχθούν στις πρωτοβουλίες του;
δ. Γιατί ο αντιπρόεδρος της ΕΑΑΣ, Υπτγος ε.α κ. Β. Ροζής, αν και δεν συμμετέχει στο συντονιστικό, έσπευσε να ενημερώσει τον κ. Παπαπαρίση για τα διαλαμβανόμενα; Δεοντολογικά δεν θα έπρεπε να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση, όπως γίνεται πάντα, του συντονιστικού με τις υπογραφές των προέδρων και Δ/νων Συμβούλων;
ε. Η συζήτηση στο συντονιστικό αφορούσε πρόταση της ΕΑΑΣ προς την ΕΑΑΑ και ΕΑΑΝ και η όποια κατ’ αρχήν συμφωνία τελούσε υπό την έγκριση του ΔΣ της ΕΑΑΑ ενώ είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να υπάρξει και ανάλογη συνεννόηση με το Παράρτημα της Λάρισας. Το συντονιστικό συμβούλιο των τριών ΕΑΑ δεν έχει εξουσιοδότηση να λαμβάνει αποφάσεις που δεν έχουν συζητηθεί στα ΔΣ των Ενώσεων. Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) 2192/2014, σελ 5, το Συντονιστικό Συμβούλιο έχει ως σκοπό τον συντονισμό της δραστηριότητας των ενώσεων και όχι την προάσπιση των συμφερόντων των αποστράτων οι οποίοι δεν αποτελούν μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου αλλά των αντίστοιχων Ενώσεων.
στ. Γιατί η ΕΑΑΣ επιμένει να προτείνει τη Λάρισα για συγκέντρωση ενώ είναι γνωστό όπως φαίνεται στο (Συν 5a_Αποσπάσματα από το e-mail του προέδρου της ΕΑΑΣ παρ. Λάρισας) ότι ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ/Παραρτήματος Λάρισας, Αντιστράτηγος ε.α Σπύρος Τσιρώνης και το ΔΣ έχουν δηλώσει ότι δεν συμμετέχουν;
ζ. Ποια είναι τα αιτήματα της συγκέντρωσης; Ο κ. Παπαπαρίσης αναφέρει στο (Συν 6) ότι εκτός από τα οικονομικά υπάρχουν ποιο σοβαρά θέματα όπως εθνικά, μεταναστευτικό, προσφυγικό κ.λ.π. Αν και κανείς εχέφρον δεν μπορεί να υποτιμήσει τη σοβαρότητα του μεταναστευτικού και προσφυγικού ποιο θα είναι το περιεχόμενο και το αίτημα της διαδήλωσης των αποστράτων;
3. Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, μέλη της ΕΑΑΑ,
Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι κάποιοι θέλουν να λαμβάνουν αποφάσεις στο παρασκήνιο και να μας τις επιβάλλουν με αυθαίρετο τρόπο προκειμένου να ενδώσουμε στα κελεύσματά τους χωρίς να γνωρίζουμε τα πραγματικά κίνητρα και τους λόγους των προθέσεών τους. Για το λόγο αυτό δηλώνουμε κατηγορηματικά και σε κάθε κατεύθυνση ότι:
α. Η ΕΑΑΑ δεν επιτρέπει σε κανέναν να την απαξιώνει, να την υποτιμά και να την αγνοεί επιδεκτικά, δημιουργώντας τετελεσμένα και λαμβάνοντας αποφάσεις για λογαριασμό της.
β. Το αιρετό ΔΣ της ΕΑΑΑ και των Παραρτημάτων λειτουργεί, στα πλαίσια του εθελοντισμού, υπό τις οδηγίες της ΕΑΑΑ και στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, της συναδελφικής αλληλεγγύης και με πνεύμα συνεργασίας. Ο πρόεδρος, το ΔΣ της ΕΑΑΑ και των Παραρτημάτων δεν δέχονται «διαταγές» από κανένα και λογοδοτούν καθημερινά στα χιλιάδες μέλη μας.
γ. Η ΕΑΑΑ και τα Παραρτήματά της είχαν ενεργό ρόλο και δυναμικό παρών σε όλες τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν πανελλαδικά από το 2012. Η ΕΑΑΑ μαζί με την ΕΑΑΣ και ΕΑΑΝ αλλά και με όλους τους φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο των αποστράτων, θα συνεχίσει αταλάντευτα τον αγώνα, με κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτροπή των επικείμενων και την ανατροπή των αποφάσεων που λεηλάτησαν τη σύνταξή μας.
δ. Σε αυτή την κατεύθυνση η ΕΑΑΑ και τα μέλη της δεν θα γίνουν εργαλεία και υποχείρια κανενός, αντιδρώντας σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ποδηγέτησης της συλλογικής τους έκφρασης.
ε. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται η ΕΑΑΑ να γίνει η ουρά και το τρενάκι που κουβαλάει τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός.
στ. Που αποσκοπεί άραγε όλος αυτός ο θόρυβος για την μη συμμετοχή της ΕΑΑΑ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας; Μήπως στην διάσπαση των τριών Ενώσεων;
ζ. Ως εκ τούτου είναι αυτονόητο ότι η ΕΑΑΑ δεν συμμετέχει σε καμία συγκέντρωση στην πόλη της Λάρισας καθώς αποδείχτηκε ότι καθοδηγείται από εξωθεσμικά πρόσωπα που δρουν στο παρασκήνιο παραβιάζοντας κάθε δεοντολογικό κανόνα.
ΥΓ. 1. Το μεγάλο ερώτημα παραμένει, από τη στιγμή που η ΕΑΑΣ/Παράρτημα Λάρισας ενημέρωσε τα μέλη της ότι δεν συμμετέχει στην υπόψη εκδήλωση γιατί αυτή η εμμονή από κάποιους με την ΕΑΑΑ. Ποιοι και γιατί ενοχλούνται από την εκλογή του Απτχου (Ι) ε.α. κ. Σπύρου Καββούρη ως προέδρου της ΕΑΑΑ; Αν νομίζουν ότι μπορούν να χειραγωγήσουν και να ποδηγετήσουν την ΕΑΑΑ σύμφωνα με τις επιθυμίες τους πλανώνται πλάνην οικτράν.

Για το Δ.Σ
Απτχος (Ι) ε.α. Σπυρίδων Καββούρης
Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α

Share this: