Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

EAAA/Παρ. Ηρακλείου-Το Ηράκλειο Τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, ομιλία, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη πλατεία Ελευθερίας τιμάται και στο Ηράκλειο η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ.  Ευγενίου Β΄. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η κ. Μαρία Γ. Πατραμάνη, φιλόλογος – Διδάκτωρ ιστορίας, Διευθύντρια Προτύπου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

Ακολούθησε τελετή στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο Β΄ και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης Υφυπουργό Αθλητισμού-Πολιτισμού, τους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων-Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, τον Δήμαρχο Ηρακλείου, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, κομμάτων, Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους φορέων, αντιστασιακών οργανώσεων και θυμάτων πολέμου.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ του Τοπικού Παραρτήματος Ηρακλείου Σμχος ε.α. Αντώνιος Τζιερτζής κατέθεσε στεφάνι, στην τελετή για την ημέρα εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Επίσης παρευρέθηκε και το μέλος, Υπσγός ε.α. Κλέαρχος Ζαχαριουδάκης.

Share this: