Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Δραστηριότητες ΕΑΑΑ/Παρ. Ηρακλείου

Τελετές Επίδοσης Ξιφών Μονίμων Αξιωματικών και Αποφοίτηση των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών της 2024 Α ́ΕΣΣΟ στην ΣΕΑΠ.

Ο πρόεδρος Σμχος (ΥΥΑ) ε.α. Αντώνιος Τζιερτζής και ο αντιπρόεδρος Ασμχος (ΤΜΑ) ε.α. Γεράσιμος Πετρίτσης, εκ μέρους του Δ.Σ. παραρτήματος, την Παρασκευή 07/06/2024 παραβρέθηκαν στην ΣΕΑΠ στρατόπεδο «ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ» κατόπιν πρόσκλησης του Διοικητή Ταξχου Κωνσταντίνου Σπανουδάκη, για να παραστούν στις τελετές επίδοσης ξιφών Μονίμων Αξιωματικών και αποφοίτηση των Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών της 2024 Α ́ΕΣΣΟ

Επίσης παραβρεθήκαν ο Δκτής της 133ΣΜ Σμχος (Ι) Βασίλειος Κρουστάλης και εκ μέρους του Δκτή της 11ης ΜΚΒ ο Ασμχος (ΤΜΜ) Κωνσταντίνος Τζήκας.

 

Τιμήθηκε η Μνήμη των Αντιστασιακών στο Σαμποτάζ του 1942 στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος-Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Νικηφόρος Κουνάλης και κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές στα μνημεία «SAS και Black Watch» στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τιμήθηκε η μνήμη των ηρώων που συμμετείχαν στο μεγάλο σαμποτάζ κατά της γερμανικής κατοχής τη νύχτα της 13ης προς 14η Ιουνίου 1942. Στην τιμητική εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου στεφάνι κατέθεσαν η Πρόξενος της Γαλλίας Σοφία Τσαντηράκη, η Υποπρόξενος της Μ. Βρετανίας Αριστέα Χουρδάκη, η εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων-βουλευτής Ηρακλείου Ελένη Βατσινά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νικόλαος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αντώνιος Περισυνάκης, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηρακλείου Ταξχος Κωνσταντίνος Σπανουδάκης, ως εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, Ενώσεων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Εφέδρων Αξιωματικών.

Αναφορά στο ιστορικό του Σαμποτάζ έκανε ο εκπαιδευτικός δημοτικής εκπαίδευσης Χριστόφορος Κωνσταντινίδης.

Επίσης παραβρεθήκαν ο Δκτής της 11ης ΜΚΒ Σμχος (ΕΑ) Γεώργιος Τζωρμπατζάκης και εκ μέρους του Δκτή της 133ΣΜ ο Ασμχος (ΤΤΗ) Χρήστος Βρούχος.

Η ΕΑΑΑ Ηρακλείου εκπροσωπήθηκε από τον ταμία του Δ.Σ. Σγό (ΤΜΑ) ε.α. Μιχαήλ Χρυσό, ο οποίος κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους της Ένωσης, στην τελετή για την εκδήλωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

 

Παράδοση – Παραλαβή Διοίκησης ΚΕΔΑ/Τυμπακίου

Ο πρόεδρος Σμχος (ΥΥΑ) ε.α. Αντώνιος Τζιερτζής και ο αντιπρόεδρος Ασμχος (ΤΜΑ) ε.α. Γεράσιμος Πετρίτσης, εκ μέρους του Δ.Σ. παραρτήματος Ηρακλείου, παρευρέθηκαν στην τελετή Παράδοσης –  Παραλαβής Διοίκησης του ΚΕΔΑ/Τυμπακίου, την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, από τον Σμχο (Ι) Αθανάσιο Τζώρτα, στον Σμχο (Ι) Κωνσταντίνο Τσαλούχο.

Ο πρόεδρος Σμχος (ΥΥΑ) ε.α. Αντώνιος Τζιερτζής, στον απερχόμενο Διοικητή πρόσφερε πλακέτα με το έμβλημα του παραρτήματος για την άψογη συνεργασία, και ευχήθηκε στον νέο Διοικητή εκ μέρους όλων των αποστράτων καλή επιτυχία.

Τίμησαν στο Ηράκλειο τους Αιχμαλώτους της «Στοά Μακάσι»

Με επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος Βˊ και κατάθεση στεφάνων για τους πατριώτες Κρητικούς που αιχμαλωτίστηκαν στη Στοά «Μακάσι» στις 15 Ιουνίου 1943 από τους Γερμανούς κατακτητές, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο μνημείο που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο κάτω από τον Προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Στη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκε ομιλία-αναφορά στο ιστορικό της ημέρας από τον εκπαιδευτικό πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Παναγιώτη Μαρκόπουλο και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τους: Βουλευτή Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, τους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τον αντιπρόεδρο της ΠΕΔ Κρήτης-Δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, των Ενώσεων Αποστράτων, Εφέδρων, φορείς, Αντιστασιακών οργανώσεων και συγγενείς των θυμάτων.

Επίσης παραβρέθηκε εκ μέρους του Δκτή της 11ης ΜΚΒ ο Ασμχος (ΤΜΜ) Κωνσταντίνος Τζήκας.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ του Τοπικού Παραρτήματος Ηρακλείου Σμχος (ΥΥΑ) ε.α. Αντώνιος Τζιερτζής κατέθεσε στεφάνι, στην τελετή στη Μνήμη των Αιχμαλώτων στη Στοά «Μακάσι» από τα γερμανικά στρατεύματα.

Share this: