Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ (ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΐΟΥ 2024)

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο   Ύψωμα «Κουρκουλός»  του Ροδακίνου, Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης,  το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 είναι μία εκδήλωση ιστορικής μνήμης, και τιμής που μας υπενθυμίζει το χρέος μας, να διατηρήσουμε ζωντανά και άφθαρτα, τα ιδανικά και τις διαχρονικές αξίες, που οι πρόγονοι μας κληροδότησαν με θυσίες, παραδίδοντας μας μια περήφανη και ελεύθερη πατρίδα με αξιοπρέπεια,

 Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο και έχει σκοπό να αναδείξει  πρόσωπα και γεγονότα στην επανάσταση του Κρητικού λαού, το 1821 και να τιμήσει την μνήμη του Ήρωα Ηγουμένου, της Ιστορικής Μονής του Πρέβελη Μελχισεδέκ Τσουδερού, αλλά και όλων των ηρωικών αγωνιστών  του Αγίου Βασιλείου και του Ροδάκινου που υψωσαν το αναστημα τους στον κατακτητή με αυτοθυσία, διεκδικώντας την Εθνική μας ανεξαρτησία!

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιαννης και ο Βουλευτής Ρεθύμνου του ΠΑΣΟΚ  κ. Μανόλης Χνάρης οι οποίοι εκφωνήθηκαν, ενώ χαιρετισμούς έκαναν επίσης  ο Εφημέριος Π. Βασίλειος Χατζηδάκης εκ μέρους του Μητροπολίτη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, ο Περιφερειακος Σύμβουλος κ. Ευάγγελος Τσουδερός, και ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ροδάκινου κ. Ευάγγελος Χομπιτης.

Για το ιστορικό της επετείου μίλησε η υπεύθυνη Πολιτισμού Του Δήμου Αγίου Βασιλείου  κ. Ευαγγελία Γλαμπεδάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν στέφανα :

     Ο Περιφερειακός σύμβουλος εκπροσωπώντας την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου κ. Ευάγγελος Τσουδερός ο οποίος εκπροσώπησε και την οικογένεια των Τσουδερών.

     Ο  Αντιδήμαρχος Αγίου Βασιλείου κ. Ευάγγελος Καπετανάκης,

     Ο Αντιδήμαρχος Σφακίων κ Βαρδής Γυπαράκης ,

     Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σήφης Βουρβαχης,

     Ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Υποπλοίαρχος κ. Χαράλαμπος Κιαγιάς.

     Εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας με επικεφαλής τον Αντιπτέραρχο (Ι)  ε.α.  Αντώνιο Καμπιανακη.

Share this: