Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Ανακοίνωση του Συντονιστικού για τα αναδρομικά

SYNTONISTIKO

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ν. Π. Δ. Δ.

Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού

Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα

Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429-6973998353

                                                                                                         22-12-2018                          

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   ΥΠ.  ΑΡΙΘ.  19/18

1.-Μετά την μεταφορά στους λογαριασμούς των αποστράτων και των ορφανικών οικογενειών αυτών , των λεγομένων αναδρομικών (στην ουσία παρανόμως παρακρατηθείσες-περικοπείσες συντάξιμες αποδοχές ) , διεπιστώθησαν τα ακόλουθα :

-Πολύ λιγότερα ποσά από αυτά τα οποία υπελόγιζαν

-Τεράστιες διαφορές στα ποσά για ίδιες κατηγορίες δικαιούχων.

-Περιπτώσεις με μηδενικά ή ευτελή ποσά

2.-Είναι σαφές ότι ο Ν.4574/18 και η κανονιστική αυτού ΚΥΑ , που αφορούν τους αποστράτους , είναι εκτός πνεύματος και γράμματος των Αποφάσεων του ΣτΕ , που έκριναν ως αντισυνταγματικές τις περικοπές στις συντάξεις του Ν.4093/12 , και ειδικότερα την περικοπή τους από 01-08-2012 και καθόριζαν ότι αυτές πρέπει να επανέλθουν στο ύψος της 31-07-2012 χωρίς περαιτέρω μελλοντική  μείωσή τους. Σημειώνεται δε ότι οι εν λόγω Αποφάσεις του ΣτΕ προέκυψαν κατόπιν προσφυγής των τριών Ενώσεων Αποστράτων.

3.-Ο Ν.4574/18 συνεχίζει τις αλχημείες παρελθόντων ετών , δηλαδή δίνει αναδρομικά επί υποτιθέμενης προσαρμογής της σύνταξης στο ύψος της 31-07-2012 , χωρίς όμως τελικά να προσαρμόσει τις συντάξεις στο ύψος αυτό,  αφήνοντας τις συντάξεις στο ύψος  που είχε θεσμοθετηθεί με τον  Ν.4307/14.

4.-Η Κυβέρνηση γνωρίζοντας την αλχημεία αυτή , ονόμασε τα επιστραφέντα ποσά ως “ εφάπαξ χορηγία “ και θεωρεί ότι η υποχρέωσή της για συμμόρφωση με τις Αποφάσεις του ΣτΕ ολοκληρώθηκε.

5.-Παρ όλο όμως ότι τα “ αναδρομικά “ βασίσθηκαν σε εικονική αύξηση των συντάξεων , εν τούτοις τα ποσά υπέστησαν όλες τις μνημονιακές κρατήσεις , οι οποίες όμως επιβάλλονται επί της λαμβανόμενης σύνταξης και όχι επί της υποθετικής. Έτσι και αύξηση των συντάξεων δεν συνέβη , αλλά έγιναν κρατήσεις ωσάν να είχε γίνει αύξηση αυτών.

6.-Επακόλουθο των ανωτέρω είναι ότι πολλοί απόστρατοι με τα “αναδρομικά”, άλλαξαν προς τα πάνω κλίμακα των μνημονιακών νόμων , με αποτέλεσμα ένας ο οποίος έλαβε μεικτά π.χ. 1000 ΕΥΡΩ να πληρώσει 500 ΕΥΡΩ σε επί πλέον κρατήσεις και ούτω καθ εξής.

7.-Επισημαίνουμε ότι οι περισσότεροι μνημονιακοί νόμοι που εφαρμόσθηκαν για να γίνουν αυτές οι κρατήσεις έχουν κριθεί αντισυνταγματικοί από το ΣτΕ.

8.-Καλούμε την Κυβέρνηση να προβεί στην πλήρη συμμόρφωση με τις Αποφάσεις του ΣτΕ και να πάψει να εφαρμόζει αντισυνταγματικούς μνημονιακούς νόμους.

9.-Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι θα τους ενημερώσουμε για τις απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν σε ατομικό επίπεδο και ότι δεν θα αφήσουμε και αυτή την κοροϊδία να περάσει , προσφεύγοντας για άλλη μία φορά στην Δικαιοσύνη.

Αντιστράτηγος  .ε.α.      Β.Ροζής                      Πρόεδρος ΕΑΑΣ

Υποστράτηγος Ι.Δεβούρος ε.α.                       Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ

Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α. Σ.Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και του  Συντονιστικού

Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν.ε.α.Γρ.Γεωργακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ

Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Σ.Καββούρης            Πρόεδρος ΕΑΑΑ

Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α.ε.α. Ι.Κρανιάς                 Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια

Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού – Αντιναύαρχος  Σπ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α.

 

Share this: