Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Εκδήλωση ΠΑΣΥΒΕΤΑ-«Προσφορά και Θυσίες της Ελληνικής Αεροπορίας στη Μικρά Ασία (1919-1922).

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βετεράνων Αεροπορίας στην προσπάθειά του να συμμετάσχει και αυτός στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από το 1922 διοργάνωσε στα γραφεία του Ημερίδα με θέμα «Προσφορά και Θυσίες της Ελληνικής Αεροπορίας στη Μικρά Ασία (1919-1922). Στην εκδήλωση μίλησαν κατά σειρά οι εξής:

  • Υπτχος εα Δημήτριος Λαζάρου, ο οποίος έκανε μία σύντομη ανασκόπηση της Μικρασιατικής Εκστρατείας και της συμμετοχής σε αυτήν της Ελληνικής Αεροπορίας.
  • Ο ιστορικός & συγγραφέας Κωνσταντίνος Λαγός, ο οποίος ανέπτυξε αναλυτικά την όλη ηρωική δράση της Ελληνικής Αεροπορίας τις δύσκολες εκείνες ημέρες
  • Ο Βετεράνος της Κορέας Σμχος εα Ακριβός Τσολάκης μίλησε για ένα από τους θρυλικούς αεροπόρους της Μικρασιατικής Εκστρατείας, τον Θάνο Βελλούδιο.
  • Ο Σγος εα Νικόλαος Μελαμπιώτης διάβασε αποσπάσματα από το ανέκδοτο ημερολόγιο του παππού του που πολέμησε στη Μικρά Ασία και αναφέρονταν στη δράση της Αεροπορίας.

Την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση του Συνδέσμου μας κατόρθωσαν να παρακολουθήσουν, παρά τις δυσχέρειες που προκάλεσε η σύγχρονη διεξαγωγή του  Μαραθώνιου, 28 Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΥΒΕΤΑ καθώς και εκπρόσωπος της ΔΑΕ. της ΕΑΑΑ και των συλλόγων ΑΑΚΕ και ΕΣΜΑ κλπ.

Την εκδήλωση, που έκλεισε με συζήτηση γύρω από ένα λιτό μπουφέ, πλαισίωνε μικρή έκθεση Αεροπορικών Φωτογραφιών της εποχής εκείνης.

Κλείνοντας, ευχαριστούμε θερμά το Μέλος μας Νικόλαο Τζάντα για την σχεδίαση του διπλώματος ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ και την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης.

Από την Γραμματεία του ΠΑΣΥΒΕΤΑ

Share this: