Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Εκδήλωση στη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

Το Ηράκλειο τίμησε το πρωί της Πέμπτης 25ης Αυγούστου 2022 τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου Κρήτης.

Ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν στον ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου  Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου Β΄, παρουσία και του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. 

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη επιμνημόσυνη δέηση, στον αύλειο χώρο του ναού, για τους σφαγιασθέντες την 25η Αυγούστου του 1898 χριστιανούς.

Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνων από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, τους βουλευτές Μάξιμο Σενετάκη, Χάρη Μαμουλάκη, Σωκράτη Βαρδάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Γιώργο Λογιάδη, την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, τον εκπρόσωπο του Ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου και  τους  εκπροσώπους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού και Αεροπορίας.

Ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ του Τοπικού Παραρτήματος Ηρακλείου Σμχος ε.α. Αντώνιος Τζιερτζής κατέθεσε στεφάνι, στην τελετή για τους σφαγιασθέντες χριστιανούς, την 25η Αυγούστου του 1898.

Share this: