Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2021

1. Στο πλαίσιο λήψης των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη διασποράς του COVID-19 εντός των ΚΕΔΑ, καθορίζονται τα εξής:
α. Επιτρέπεται η είσοδος και χρήση των ευκολιών των ΚΕΔΑ της ΠΑ σε όλους τους δικαιούχους χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

β. Το σύνολο των εισερχομένων (παραθεριστές – επισκέπτες –προσκεκλημένοι) για χρήση των ευκολιών των ΚΕΔΑ Ζούμπερι, Σκοτίνας, Ακτίου και Χαλκουτσίου, να υποβάλλεται σε θερμομέτρηση κατά την είσοδο του σε αυτά.

γ. Το σύνολο των προερχόμενων από την ηπειρωτική Ελλάδα, για χρήση των ευκολιών των ΚΕΔΑ Σαντορίνης, Ρόδου και Τυμπακίου(παραθεριστές – επισκέπτες – προσκεκλημένοι), να υποβάλλεται σε θερμομέτρηση κατά την είσοδο και επιπλέον υποχρεούται να κατέχει και να επιδεικνύει ένα (1) εκ των κατωτέρω:
(1) Πιστοποιητικό ολοκλήρωσης εμβολιασμού έναντι του
COVID-19, με ημερομηνία τουλάχιστον 14 ημέρες μετά την ολοκλήρωση αυτού
ή
(2) Αποτέλεσμα αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) εντός 72 ωρών

ή
(3) Αποτέλεσμα αρνητικού αντιγονικού ελέγχου (rapid test ή self test) εντός 24 ωρών

ή
(4) Βεβαίωση νόσησης από τον ιό COVID-19, μετά πάροδο 2 μηνών από τη νόσηση και έως 9 μηνών.

δ. Στις περιπτώσεις άφιξης στα ΚΕΔΑ δικαιούχων και μελών από χώρες του εξωτερικού ή άφιξης αλλοδαπών μέσω προγραμμάτων CLIMS, να επιτρέπεται η είσοδος μόνο εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι εκάστοτε ισχύουσες, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, διαδικασίες περιοριστικών μέτρων.
ε. Οι μετακινήσεις των δικαιούχων στα ΚΕΔΑ Σαντορίνης, Ρόδου και Τυμπακίου, θα γίνουν με ιδία ευθύνη τους, καθώς δεν θα διατεθεί υπηρεσιακό Α/Φ και αίρεται η απαίτηση κενών δωματίων επί 24ωρο, μεταξύ των περιόδων.

2. Πέραν των ανωτέρω, οι Διοικητές των ΚΕΔΑ οφείλουν να οργανώσουν τη λειτουργία των πάσης φύσεως χώρων-ευκολιών (παραλία, εστίαση, αναψυκτήρια κλπ), σε συμφωνία με τα ισχύοντα μέτρα για τον γενικό πληθυσμό, βάσει των εκάστοτε οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

3. Επιπρόσθετα, εφιστάται η προσοχή σε όλους τους εισερχόμενους στα ΚΕΔΑ ότι οφείλουν:
α. Να τηρούν κατά την παραμονή τους, πέραν των προβλεπομένων στο (α) σχετικό, τόσο τις γενικές οδηγίες ατομικής υγιεινής σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, όσο και τις επιμέρους οδηγίες και μέτρα που καθορίζονται από τη διοίκηση των ΚΕΔΑ.

β. Να ενημερώσουν άμεσα την Υγειονομική Υπηρεσία της Μονάδος και να ακολουθήσουν τις οδηγίες της σε περίπτωση:
(1) Ύπαρξης συμβατής συμπτωματολογίας σχετικά με τη νόσο COVID-19 (πυρετός, κόπωση, βήχας, ανορεξία, μυαλγίες, δύσπνοια, διαρροϊκές κενώσεις, ανοσμία, απώλεια γεύσης).
(2) Τυχόν στενής επαφής με άτομο με επιβεβαιωμένη λοίμωξη COVID-19, τις τελευταίες δεκατέσσερις (14) ημέρες.

4. Τα ανωτέρω ισχύουν κατά την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και μέχρι την έκδοση τυχόν νεώτερων οδηγιών, ανάλογα με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα και τις αποφάσεις των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας.

Φ.400/1714/Σ.268/19 ΜΑΙ 21/ΓΕΑ/Β3/2

Share this: