Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Τροποποίηση Γενικού Προγράμματος εορτασμού Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821

Γνωρίζετε ότι, σύμφωνα με έγγραφη ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής, τροποποιείται το πρόγραμμα του επικείμενου εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, μετά τη ματαίωση των στρατιωτικών παρελάσεων, των παρελάσεων της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, τη μή πραγματοποίηση κατάθεσης στεφάνων και λοιπών εορταστικών εκδηλώσεων και τη μή τέλεση Δοξολογίας στους Ιερούς Ναούς,  για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

Επισημαίνει ότι η ματαίωση παρελάσεων, δοξολογίας και καταθέσεως στεφάνων για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλεί όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες να αναρτήσουν την Ελληνική Σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα.

Τέλος ενημερώνει ότι, το Γενικό Πρόγραμμα Εορτασμού διαμορφώνεται ως εξής:

Γενικός σημαιοστολισμός στην πόλη της Αθήνας από την 23η Μαρτίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2020 και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2020.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

08:00 Επίσημη έπαρση της Εθνικής Σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης χωρίς εωθινό και χαιρετιστήριες βολές.

11:00 Κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

18:42 Επίσημη Υποστολή της Εθνικής Σημαίας από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Share this: