Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Τιμώντας τους πεσόντες Υποσμηναγούς ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟ και ΝΕΟΧΩΡΙΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ

Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, στη θέση “Πάτημα” του όρους Βόρας, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στους πεσόντες Υπσγούς Ταγκαλάκη Γεώργιο και Νεοχωρίτη Χαράλαμπο.

Οι δύο Υπσγοί, απογειώθηκαν με αεροσκάφος τύπου Τ-6G “HARVARD” (s/n 421) την 22-6-1947 από την αεροπορική βάση Σέδες επιχειρώντας αναγνωριστική πτήση στο όρος Βόρας, δέχθηκαν αντιαεροπορικά πυρά με αποτέλεσμα να καταρριφθεί το αεροσκάφος στη θέση “Πάτημα” και οι δύο αεροπόροι να βρεθούν στην αγκαλιά των Αρχαγγέλων.

Το γεγονός συνέβη σε μια θλιβερή και πολυτάραχη περίοδο της Ελληνικής ιστορίας, του εμφυλίου πολέμου και οι δύο χειριστές θυσιάστηκαν για την ανεξαρτησία, την Εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας.

Την ευθύνη οργάνωσης της εκδήλωσης, είχε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παράρτημα Θεσσαλονίκης και περιελάμβανε Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, τρισάγιο στο Μνημείο των πεσόντων και κατάθεση στέφανων.

Στο σύντομο χαιρετισμό του Πρόεδρου της ΕΑΑΑ και στην ομιλία του Πρόεδρου του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης, που έγιναν σε μια έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, τονίσθηκε η ανάγκη συσπείρωσης του Ελληνικού Λαού και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Ευχαρίστησαν δε και συνεχάρησαν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της τελετής και ιδιαίτερα τις αδελφές Ασπασία και Σοφία Ταγκαλάκη.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την επίδοση αναμνηστικής πλακέτας από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος στον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Πέλλας κ. Δημ. Γεωργίτσα.

Ακολούθησε παράθεση καφέ και γεύματος για όλους τους παρευρισκόμενους από τις αδελφές Ταγκαλάκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι του Αρχηγού ΓΕΑ, των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος της  ΕΑΑΑ κ. Σπυρ. Καββούρης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Ηλίας Ντούβλης, Συνάδελφοι ε.α. από τη Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Μακεδονία, ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Τ.Σ. του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης κ.κ. Αθαν. Δανιηλίδης, Κων. Λασπίδης, Νικ. Μυλώσης και Γεώρ. Χριστίδης, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ ν.Πέλλας, ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Έδεσσας, καθώς και πολλοί κάτοικοι της γύρω περιοχής.

Εκ της ΕΑΑΑ

.

 65109585_417032915550157_1289479044890361856_n

_DSC0355

_DSC0348

Share this: