Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Τελευταίος χαιρετισμός στον Σμήναρχο (Ι) Σταμάτη Λεμπέση

του Απτχου (Ι)ε.α. Παναγιώτη Δικαουμάκου-Επίτιμου Αρχηγού ΤΑ

Γεννήθηκε το 1928 στο Βασιλικό Χαλκίδας από εξαίρετη οικογένεια. Περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές στη Χαλκίδα και το 1949, μετά από εξετάσεις, εισήλθε στη Σχολή Αεροπορίας στο τμήμα Ιπταμένων Αξιωματικών. Απεφοίτησε το 1951 ως Ιπτάμενος Ανθυποσμηναγός και ετοποθετήθη σε Πολεμική Μοίρα. Ακολούθως εκλήθη και εκπαιδεύτηκε ως εκπαιδευτής των Ιπταμένων της Σχολής Αεροπορίας.

Το 1960 μετεκπαιδεύτηκε στα μεταφορικά αεροπλάνα και στάλθηκε στο Κονγκό ως Διοικητής Κλιμακίου μεταφορικών αεροσκαφών του Ο.Η.Ε. όπου συνεργάστηκε με Πορτογάλους και Βέλγους αεροπόρους.

Το 1970 ενυμφεύθη την όμορφη Αφροδίτη Βραχνού, κόρη διακεκριμένης οικογένειας του Ζευγολατιού Κορινθίας και μαζί δημιούργησαν μια ξεχωριστή οικογένεια. Την ίδια χρονιά, κατόπιν αιτήσεως του, απεστρατεύθη με τον βαθμό του Σμηνάρχου και προσελήφθη στην Ολυμπιακή, όπου υπηρέτησε επί πολλά χρόνια ως κυβερνήτης μεταφορικών αεροσκαφών.

Ο Σμήναρχος Σταμάτης Λεμπέσης υπήρξε μια ξεχωριστή αεροπορική προσωπικότητα. Εργατικός κι αποτελεσματικός στην εργασία του, εκπαίδευσε δεκάδες Ικάρους, που στελέχωσαν επάξια την Πολεμική Αεροπορία.

Αξιωματικός ανωτέρου ήθους, διοικούσε το προσωπικό του με την πειθώ και το παράδειγμα του. Στην Αεροπορία κι εν γένει στη ζωή του απέκτησε πολλούς και ξεχωριστούς φίλους μόνο κι ούτε έναν αντίπαλο ή εχθρό.

Αγαπημένε μας φίλε Σταμάτη, έφυγες από κοντά μας και η ψυχή μας άδειασε χάνοντας την αγάπη και τη φιλία σου. Όλοι εμείς οι παλαιοί και πολλοί φίλοι σου κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στην ιερή μνήμη σου και προσευχόμεθα προς τον Ύψιστο να σου χαρίσει μια θέση στον Παράδεισο ως έναν τίμιο Έλληνα Στρατιώτη και Χριστιανό που αγάπησε όλους τους ανθρώπους και γνώρισε μόνο φίλους στη ζωή του.

Share this: