Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Τελευταίος Χαιρετισμός στον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Δημήτριο Μπινιάρη

Τελευταίος Χαιρετισμός στον Αντιπτέραρχο (Ι) ε.α. Δημήτριο Μπινιάρη της 36ης Σειράς Ιπταμένων (19/03/1941 – 21/05/2022)

Αγαπημένε μας Πατέρα,

είμαστε όλοι εδώ σήμερα!! Η οικογένειά σου, οι συγγενείς, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σου. Είμαστε εδώ, πρώτα από όλα, για να σου πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Να σε ευχαριστήσουμε για την καλοσύνη σου, τη γενναιοδωρία σου, την ανθρωπιά σου, την ντομπροσύνη σου, την αξιοπρέπειά σου.

Να σε ευχαριστήσουμε για τις αρχές και τις αξίες που μας έδωσες και για όλα όσα μας έμαθες. Να αγαπάμε την πατρίδα μας, να τιμούμε τις φιλίες μας, να τηρούμε τον λόγο μας, να είμαστε εργατικοί, τίμιοι και ηθικοί, να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

Υπήρξες πρότυπο, όχι μόνο για εμάς τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου, αλλά και για όλους όσους σε γνώρισαν και σε συναναστράφηκαν. Πάντα το μήνυμα που παίρναμε από όλους όσους σε γνώριζαν ήταν το εξής: «Ο πατέρας σου είναι λεβέντης»!!

Για εμένα ήσουν το ίνδαλμά μου, ο ήρωάς μου, αλλά και ο καλός μου φίλος. Πάντοτε σε υπεραγαπούσα, σε θαύμαζα και ήμουν υπερήφανος για εσένα.

Στην τελευταία περίοδο της ζωής σου χτυπήθηκες αλύπητα από τη Μοίρα με ποικίλες σοβαρές ασθένειες. Ωστόσο, πάλευες με δύναμη και κουράγιο και δεν κατέθετες τα όπλα. Θυμάσαι που μου έλεγες: «Θάνο, «μην πέφτεις αμαχητί»!! Ο θάνατός σου δεν προήλθε από κάποιο αεροπορικό δυστύχημα, αν και είχες συμπληρώσει χιλιάδες ώρες πτήσεων και συμμετείχες σε επικίνδυνες αποστολές. Υπήρξες ένας γενναίος αγωνιστής της ζωής. Πάλεψες σωματικά και ψυχικά μέχρι το τέλος!!

Πάντοτε ήταν δίπλα σου:

  • Η αξιοθαύμαστη Πόπη, πρότυπο συζύγου και μητέρας – συγκυβερνήτης σου επί 56 χρόνια στο ταξίδι της ζωής.
  • Ο δευτερότοκος γιος σου Χρήστος – το βλαστάρι σου – και αυτός αεροπόρος.
  • Η μεγάλη εγγονή σου Καλλιόπη, από την οποία θα έχεις ως συντροφιά εκεί ψηλά τη ζωγραφιά και τη συνοδευτική αφιέρωση που σου έκανε πριν μερικά χρόνια, μέσα από τα βάθη της καρδιάς της: «ΠΑΠΠΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ»!!
  • Τα χαριτωμένα εγγονάκια σου, ο Σταύρος και οι συνονόματοί σου Δημήτρης και Δήμητρα, τα οποία είχαν διαρκώς την καλή διάθεση να σε βοηθούν με τον τρόπο τους. Και τα τέσσερα (4) γλυκύτατα εγγόνια σου, καθώς θα κοιτάζουν τις φωτογραφίες σου, μόνο θετικά συναισθήματα θα νοιώθουν και θα λένε με υπερηφάνεια και καμάρι: «ο παππούς μας ήταν αεροπόρος»!!

Όμως, όλοι εμείς εδώ δεν βρεθήκαμε μόνο για να σε ευχαριστήσουμε. Ήρθαμε και για να σε χαιρετήσουμε.

Πτέραρχε, σε αποχαιρετούμε στην τελευταία σου πτήση, στην ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ – χωρίς προσγείωση…

Στις 21/05/2022 χάσαμε ένα κομμάτι από τη ζωή μας… Θα μας λείψεις!! Σου λέμε το τελευταίο – το πικρό ΑΝΤΙΟ…

ΑΝΤΙΟ ΓΛΥΚΕ ΜΑΣ ΠΑΤΕΡΑ

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Μπινιάρης

    Συντονιστής ΓΕΑ/ΚΕΑΠΕ

   (61η Σειρά Ιπταμένων)

Share this: