Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Ε.Δ. Ν. Π. Δ. Δ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Ημερ.: 04-02-2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1.-Οι απόστρατοι λαμβάνοντας την σύνταξή τους την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου έπαθαν “ σοκ “ και αισθάνθηκαν “ δέος“. Το σόκ προήλθε από το γεγονός οτι και ο πιο ενημερωμένος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τις απίστευτες μειώσεις που του έγιναν , το δε δέος  προέρχεται από αυτά  που επέρχονται.
2.-Οι απόστρατοι μέχρι τώρα είχαν υποστεί  7 μειώσεις στη συνταξή τους , δηλαδή 2 το έτος 2010  που αφορούσαν τα επιδόματα υψηλής ευθύνης , 1 που αφορούσε την κατάργηση των δώρων , 2 που αφορούσαν την επιβολή του Ε.Α.Σ. , και 2 που αφορούσαν την μείωση των συντάξεων  μέχρι 20% περίπου και στη συνέχεια άλλα μέχρι 12% για το τμήμα άνω των 1200 Ε και 1300 Ε αντίστοιχα. Και αυτά χωρίς να υπολογισθούν οι επαίσχυντοι ηλικιακοί περιορισμοί στην εργασία και στην λήψη κανονικής σύνταξης .
3.-Με τις νέες μειώσεις οι απόστρατοι υφίστανται διπλή μείωση , μία λόγω προσαρμογής των συντάξεων στους αντίστοιχους μισθούς των εν ενεργεία και στην συνέχεια δεύτερη κατά 5%-20% , όπως και οι υπόλοιποι συνταξιούχοι Δημόσιοι Υπάλληλοι. Κατ αυτόν τον τρόπο οι απόστρατοι υπέστησαν μια τελείως άδικη επιπρόσθετη μείωση , η οποία και σκόπιμη  αλλά και τιμωρητική υπήρξε. Και ενώ για τους συνταξιούχους του Δημοσίου οι τελευταίες περικοπές είναι 5%-20% για τους αποστράτους είναι διπλάσιες.
4.-Και οι μειώσεις δεν σταματούν εδώ , γιατί ενώ η Κυβέρνηση βεβαιώνει τον Ελληνικό Λαό οτι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις , αυτό δεν ισχύει για τους εν ενεργεία και αποστράτους, γιατί ήδη έχουν αποφασισθεί νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων για το 2014  στα ειδικά μισθολόγια.
5.-Οι εκάστοτε κυβερνώντες αφού εξαφάνισαν τα μερίσματα που ελάμβαναν οι απόστρατοι από τα Μετοχικά τους Ταμεία συνεπεία του P.S.I. και αφού φρόντισαν το Κράτος να μην συνεισφέρει σε αυτά , σε αντίθεση με όλα τα επικουρικά Ταμεία , προσμέτρησαν στα προς  μείωση ποσά των κυρίων συντάξεων και αυτά τα μερίσματα , ώστε με αυτόν τον τρόπο να μας περικόψουν όσα περισσότερα μπορούσαν. Πάλι καλά που δεν περιέλαβαν και τα ενοίκια που κάποιοι λαμβάνουν.
6.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων έχει ενημερώσει επίσημα την Κυβέρνηση για την άδικη αυτη μείωση από τον Οκτώβριο του 2012. Η αντίδραση ήταν σε γενικές γραμμές ,  “ δίκαιο έχετε , αλλά προέχει η σωτηρία της χώρας” , “ το εξετάζουμε “ και η κυνική θέση του Γ.Λ.Κ. οτι “ είσαστε πάρα πολλοί και επομένως μόνο εάν πάρω από εσάς θα έχω δημοσιονομικό όφελος “. Και βεβαίως ακόμη αναμένουμε συνάντηση με τον κο Πρωθυπουργό την οποία έχουμε ζητήσει εδώ και πολύ καιρό.
7.-Οι απόστρατοι δεν έχουν την δύναμη να κατεβάσουν διακόπτες , να κλείσουν δρόμους , να σταματήσουν τις συγκοινωνίες κ.λ.π. , αλλά έχουν την δύναμη της φωνής τους , της ψυχής τους που το έχουν αποδείξει όντας στις πρώτες γραμμές των αγώνων της Πατρίδας , αλλά κυρίως της ψήφου τους που μέχρι τώρα ορισμένοι την θεωρούσαν δεδομένη.
8.-Οι απόστρατοι δεν ζητούν ξεχωριστή μεταχείρηση από τον υπόλοιπο Ελληνικό Λαό , ζητούν την αποκατάσταση της εις βάρος τους αδικίας και θα παλαίψουν με όλες τους τις δυνάμεις για αυτό.
9.-Το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων προγραμματίζει να  αναλάβει τις ακόλουθες ενέργειες :
α.-Ενημέρωση όλων των κομμάτων για την εν λόγω αδικία και αίτηση συμπαράστασής τους.
β.-Συνεργασία με όλους του φορείς αποστράτων και εν ενεργεία για κοινούς αγώνες , γιατί τώρα πλέον περισσότερο από ποτέ η τύχη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την των εν ενεργεία.
γ.-Ενημέρωση του Ελληνικού Λαού μέσω των Μ.Μ.Ε. για τα προβλήματα που μας ταλανίζουν
δ.-Προτροπή προς όλους τους αποστράτους και ειδικά προς τους βετεράνους να επιστρέψουν στο Κράτος όλες τις ηθικές αμοιβές που τους εδώθησαν , γιατί εφόσον το Κράτος είναι ανάξιο να διατηρήσει τις υλικές απολαβές , τότε οι ηθικές αμοιβές ουδεμίαν αξίαν έχουν.
10.-Τέλος και μέχρι την αποκατάσταση της εις βάρος μας αδικίας , θεωρούμε οτι οι απόστρατοι τελούν υπό διωγμό και κάθε ενέργειά μας θα λαμβάνει υπόψη της και αυτήν την παράμετρο.
11.-Επειδή οι αρμόδιοι φορείς του Κράτους μας θεωρούν πλούσιους και πέραν των άλλων μας έχουν επιβάλει σωρείαν παράλογων και δυσβάσταχτων φόρων που  αδυνατούμε να καταβάλουμε , δηλώνουμε με στεντώρια φωνή οτι δεν φοβόμαστε ούτε την Φυλακή.
ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ

Αντιστράτηγος  ε.α.             Π.Μαυροδόπουλος     Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υποστράτηγος  ε.α.            Ε.Δανιάς                Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος   Π.Ν. ε.α.     Σ.Περβαινάς                Πρόεδρος ΕΑΑΝ
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α.Γ.Τζικάκης             Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ.Ιατρίδης                    Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Επισμηναγός (Ι) Π.Α. ε.α.    Γ.Κασσαβέτης      Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ

Για την ακρίβεια
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού

Αντιναύαρχος Π.Ν.ε.α. Σ.Περβαινάς
Πρόεδρος ΕΑΑΝ

Share this: