Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ 46ης Σειράς ΙΚ, 22ας ΜΗΧ, 3ης ΕΑ 53η ΕΠΕΤΕΙΟΣ (1970 – 2023)

Στις 19 Νοεμβρίου 2023,  η 46η Σειρά Ικάρων, η 22α ΜΗΧ και η 3η ΕΑ, γιορτάσαμε την 53η Επέτειο από την είσοδό μας στη Σχολή Ικάρων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα,  οι συμμαθητές,  συναντηθήκαμε μετά συζύγων, στο Μνημείο Πεσόντων του Στρατοπέδου Δεκελείας το πρωϊ της 19ης Νοε, όπου τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση, έγινε ονομαστική αναφορά στους Πεσόντες και Θανόντες Συμμαθητές μας  και καταθέσαμε στεφάνι στη μνήμη τους.

Με το πέρας της τελετής, επισκεφτήκαμε το, εξαιρετικού ενδιαφέροντος, Μουσείο Αεροσκαφών της ΠΑ, όπου μας έγινε ενημέρωση για τα εκθέματα, πολλά από τα οποία είναι  σπάνια,  ή και μοναδικά.

Ακολούθως επισκεφθήκαμε τη Σχολή Ικάρων, ενώ οι σύζυγοι κατευθύνθηκαν στη Λέσχη Αξιωματικών.

Στη Σχολή Ικάρων, μας επιφυλάχθηκε εξαιρετική υποδοχή και φιλοξενία από τον Διοικητή της Σχολής. Ενημερωθήκαμε  για τα εκπαιδευτικά θέματα των Ικάρων στο υπέροχο αμφιθέατρο, περιήλθαμε τις κτηριακές εγκαταστάσεις και το Μουσείο της Σχολής και καταλήξαμε στο εστιατόριο των Ικάρων, όπου μας προσφέρθηκε γεύμα κατά τα πρότυπα σίτισης των Ικάρων την ημέρα αυτή. Κατά την παραμονή μας στο εστιατόριο,  ξαναθυμηθήκαμε και αναπαραστήσαμε κάποιες από τις κινήσεις ως Ίκαροι (Αναφορά Συσσιτιάρχου, Προσευχή, Αναφορές παραπτωμάτων κλπ).

Μετά το τέλος του γεύματος  αποχωρήσαμε με πλήρως επικαιροποιημένη εικόνα για εμάς τους ίδιους, για τη Σχολή Ικάρων, αλλά  και για το στρατόπεδο Δεκελείας γενικότερα.

Πέραν της φιλοξενίας στη Σχολή Ικάρων, αισθανθήκαμε πραγματικά υπερήφανοι και εμείς, για το πολύ υψηλότερο επίπεδο των εγκαταστάσεων συγκέντρωσης, εκπαίδευσης, καλλιέργειας, άθλησης, διαμονής κλπ των Ικάρων, σε σύγκριση με αυτό της δικής μας εποχής.  Ακόμα και το εστιατόριο, που ήταν το μόνο κτήριο που παραμένει αγέρωχο, από τότε που και εμείς είμασταν  Ίκαροι,  είναι εξαιρετικά αναβαθμισμένο σε εξοπλισμό και εξυπηρέτηση.

Αισθανθήκαμε ικανοποίηση διαπιστώνοντας ότι διασφαλίζεται υψηλό επίπεδο συνθηκών εκπαίδευσης και διαβίωσης των Ικάρων, που τους καλλιεργεί την αίσθηση ανωτερότητας και υπεροχής και στο έδαφος, ανάλογης της υπεροχής που θα πρέπει να διεκδικούν ανυποχώρητα, πάντοτε  και στον αέρα.

Αποχωρήσαμε με εδραιωμένη την βεβαιότητα ότι η Πολεμική Αεροπορία αναβαθμίζεται αρμονικά και ισόρροπα σε μέσα και προσωπικό, και οδεύει από ένα εξαιρετικό παρόν σε ένα πολύ λαμπρότερο μέλλον.

Ευχαριστούμε την Σχολή Ικάρων, της 123 ΣΤΕ και το Μουσείο της ΠΑ.

Ευχαριστούμε την Πολεμική Αεροπορία.

Είμαστε υπερήφανοι για όλους σας.

ΑΠΤΧΟΣ (Ι) ε.α. Γ. Πιστιώλης

 

Share this: