Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Συνάντηση του Προέδρου της ΕΑΑΑ με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού

Τη Δευτέρα, 26 Οκτ 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της ΕΑΑΑ, Απτχου (Ι)ε.α. Σπυρίδωνα Καββούρη, με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, Δρ.Θάνου Ντόκου που είχε την πρωτοβουλία, στην έδρα του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από τη Ένωση, ο Αντιπρόεδρος, Υπτχος (ΕΑ)ε.α. Παύλος Χρήστου, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Σγός (ΥΔΚ)ε.α. Ηλίας Ντούβλης και εκ των Υπευθύνων Γραφείου Μελετών, Σμχος (ΥΥΟ)ε.α. Αθανάσιος Πάνος, ενώ από το Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας, ο Ανχος ε.α. Αθανάσιος Νασόπουλος ΠΝ και ο Ταξχος ε.α. Χρήστος Μηνάγιας.

Κατά τη συνάντηση, ο κ.Ντόκος ενημέρωσε για τους στόχους που έχει θέσει ως Σύμβουλος Ασφάλειας του Πρωθυπουργού,  την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου λόγω της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας και στους τρόπους αντιμετώπισης των τουρκικών προκλητικών ενεργειών έναντι της χώρας μας. Επ’ αυτών, οι εκπρόσωποι της Ένωσης κατέθεσαν τις απόψεις τους, ενώ έθεσαν και μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τους αποστράτους και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης ή επίλυσης.

Ιδιαιτέρως, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα άμεσου καθορισμού πάγιων διαδικασιών συνεργασίας των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών με το Γραφείο Εθνικής Ασφάλειας, αναγνωρίζοντας σε αυτές τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν ως δεξαμενές σκέψεις.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ, προσκάλεσε τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας στην έδρα της Ένωσης. 

Εκ της ΕΑΑΑ

Share this: