Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Συνάντηση του τέως Υφυπουργού κ. Αθ. Δαβάκη με το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ

IMG_5594

Την 31η Μαρτίου 2016 ημέρα Πέμπτη , ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ και το Διοικητικό Συμβούλιο συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΑΑΑ με τον τέως Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας , Βουλευτή Λακωνίας της Ν.Δ, κ. Αθανάσιο Δαβάκη κατόπιν επιθυμίας του κ. Υφυπουργού να συναντήσει το νεοεκλεγέν Δ.Σ. και να καταγράψει τα τυχόν προβλήματα που απασχολούν τα μέλη μας.

Στην συνάντηση – σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν και δύο σύμβουλοι του κ. Υφυπουργού ο Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α Γεώργιος Δριτσάκος και ο Σμήναρχος (ΕΑ) ε.α. Αθανάσιος Βάλαρης.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ αφού καλωσόρισε τον κ. Δαβάκη και τους συμβούλους του παρουσίασε τα προβλήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τα μέλη μας ως ακολούθως.

Συντάξεις στελεχών Ε.Δ.

Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. για πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων στο ύψος των αποδοχών Ιουλίου 2012. Με τη  μερική  αποκατάσταση του 50% οι συνάδελφοι πήραν ουσιαστική αύξηση από 1€ έως 40€ καθόσον αυτή  υπολογίσθηκε στις μεικτές αποδοχές των  με αποτέλεσμα  να υποστούν τις μειώσεις των επί πλέον  κρατήσεων  10% , 15% και 20% επί του συνόλου των αποδοχών του Ν.4093/2012 (που έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ)

Μη αποσύνδεση των συντάξεων από τις αποδοχές των εν ενεργεία συναδέλφων.

Μη περαιτέρω μείωση των Συντάξεων.

Να μην να συνυπολογίζονται το μερίσματα  και τα ΕΚΟΕΜ  μαζί με τις συντάξιμες αποδοχές, στις μειώσεις  5%,10%,15%,20%, του Ν. 4093/2012.

ΜΕΤΟΧΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Να μην συμπεριληφθούν  στο ΕΤΕΑ ( Ενιαίο  Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης) τα μετοχικά ταμεία καθόσον δεν είναι επικουρικά.

Να μην  περικοπούν κοινωνικοί πόροι  των Μετοχικών Ταμείων (  4% υπέρ ΜΤΑ και 2% υπέρ ΕΛΟΑ από προμήθειες της ΠΑ)

Η Ενοποίηση μετοχικών ταμείων δεν μπορεί να συζητηθεί πριν εξυγιανθεί το Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Από το 2007 το ΕΚΑΒ οφείλει στη ΠΑ περίπου 110 εκατομμύρια.  Το 40% αυτών  ανήκουν στο ΜΤΑ –ΕΚΟΕΜΑ. Το  ΕΟΠΥ επίσης οφείλει 90 εκατομμύρια στο 251ΓΝΑ από τα οποία το  δικαιούται 40% περίπου   το ΜΤΑ.

Από την  ανάγνωση και ερμηνεία των διατάξεων που αφορούν την αξιοποίηση της περιουσίας των φορέων των ΕΔ διαφαίνεται ότι δεν ελήφθησαν υπόψιν οι σχετικές νομοθεσίες των Μετοχικών Ταμείων

ΓΝΑ

Το νοσοκομείο λόγω εξυπηρέτησης πληθώρας πολιτών αδυνατεί να εξυπηρετήσει  τους άμεσα δικαιούχους.

Λόγω των ανωτέρω οφειλών προς στο 251ΓΝΑ παρουσιάζονται διάφορες δυσλειτουργίες  στο Νοσοκομείο.

Προτάθηκε να εξεταστεί το ενδεχόμενο κάποιου είδους προτεραιότητας στους αποστράτους κατά την διαδικασία των ραντεβού.

ΕΝΙΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ  ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Να μην υποβαθμισθούν οι σημερινές σχολές αλλά να αναβαθμισθούν.

Στην συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Δαβάκης αφού ευχαρίστησε τον κ. Πρόεδρο της ΕΑΑΑ και το Δ.Σ. για την υποδοχή και για την πληρέστερη ενημέρωση , έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της ενοποίησης των Σχολών Υπαξιωματικών της Π.Α. και ζήτησε να ενημερωθεί διεξοδικά για το θέμα δεδομένου του σχεδίου νόμου που έχει τεθεί προς διαβούλευση.

Επίσης σχολιάζοντας το οξύ πρόβλημα του μεταναστευτικού και ερωτώμενος από μέλος του Δ.Σ. για το αν γνωρίζει κάτι για τις φήμες που κυκλοφορούν ότι το ΚΕΔΑ/Ζ ενδέχεται να παραχωρηθεί για φιλοξενία προσφύγων , επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα οποίος διέψευσε κατηγορηματικά την εν λόγω φημολογία.

Τελειώνοντας ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. ευχαρίστησε τον κ. Δαβάκη για την επίσκεψη και τόνισε ότι θα είναι σε συνεχή επαφή μαζί του εφόσον το επιθυμεί προκειμένου να συνεργαστούν για την επίλυση των προβλημάτων που του γνωστοποιήθηκαν.

Share this: