Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Σταδιακή άρση Μέτρων Προστασίας κατά της μετάδοσης του COVID-19

Σύμφωνα με Ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΕΘΑ, την 30 Απριλίου 2020 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιου Οικονόμου, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, των Αρχηγών των ΓΕ Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, καθώς και των Διευθυντών Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και των Κλάδων των ΕΔ, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των ισχυόντων μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας COVID-19 και σύμφωνα με τις οδηγίες της Κυβέρνησης για τη σταδιακή επάνοδο στη νέα κανονικότητα.

Μεταξύ των άλλων, αποφασίσθηκαν και τα ακόλουθα:

Για τις πτήσεις/δρομολόγια των C-130, τις οδικές κινήσεις ΔΜ και την έξοδο των πληρωμάτων των Πολεμικών Πλοίων στους λιμένες κατάπλου παραμένουν εν ισχύ τα μέχρι τούδε καθορισθέντα και αναλόγως των εξελίξεων της απελευθέρωσης των μετακινήσεων θα εκδοθούν οδηγίες.

Τα καθορισθέντα μέτρα προστασίας που αφορούν υπηρεσίες ΝΠΔΔ, Στρατιωτικές Λέσχες και Γυμναστήρια παραμένουν εν ισχύ μέχρι νεωτέρας.

Τα Γενικά Επιτελεία θα προγραμματίσουν την λειτουργία των παραθεριστικών οικημάτων για την 15 Ιουνίου 2020 και μετά, τηρώντας πιστά τις οδηγίες/κατευθύνσεις για την λειτουργία των χώρων εστίασης, θερινών κινηματογράφων, παιδικών χαρών όπως θα καθορισθεί με ΠΝΠ. Η ακριβής ημερομηνία έναρξης των παραθεριστικών περιόδων θα καθοριστεί με διαταγές ανά Κλάδο των Ενόπλων Δυνάμεων.

-Η επανεξέταση και εάν απαιτηθεί αναθεώρηση των ανωτέρω μέτρων θα γίνει με το επόμενο στάδιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων.

.

Δείτε εδώ την Ανακοίνωση Τύπου του ΓΕΕΘΑ

Share this: