Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Σημαντική ανακοίνωση για τον Παραθερισμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟ
Ανακοινώνονται από την Ε.Α.Α. Α. τα τελικά αποτελέσματα των αιτήσεων παραθερισμού για το 2014, με την σειρά κατάταξης σε τακτικούς και αναπληρωματικούς βάσει μορίων για κάθε θέρετρο και κάθε περίοδο. Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατόν να δημοσιοποιήσουμε νωρίτερα τα τελικά αποτελέσματα, γιατί η τελική διαθεσιμότητα των οικημάτων – motels ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ/Β3 στο τέλος μηνός Απριλίου. Η καθυστέρηση οφείλονταν σε σειρά λόγων και ειδικά για το Ζούμπερι, από την διαδικασία επισκευών σε αριθμό οικημάτων που πρόσφατα ολοκληρώθηκε, από την συνεχιζόμενη διάθεση οικημάτων για την στέγαση εν ενεργεία στρατιωτικού προσωπικού με οικονομικά προβλήματα που υπηρετεί στο λεκανοπέδιο Αττικής και από την διάθεση οικημάτων – motels για τον παραθερισμό των CLIMS (παραθεριστές άλλων Χωρών). Για τα υπόλοιπα ΚΕΔΑ και τα ενοικιαζόμενα η διαθεσιμότητα είναι παρόμοια με αυτή του προηγουμένου έτους. Η κατάταξη των συναδέλφων που έκαναν αίτηση παραθερισμού με βάση τα μόρια τους έχει ανακοινωθεί αρκετό καιρό μέσω της Ιστοσελίδας της ΕΑΑΑ, για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους συναδέλφους διαπιστώσουν λάθη στον υπολογισμό των μορίων ή δεν βρίσκουν το όνομά τους, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά ή με fax ή με mail (eaaa.paratherismos@gmail.com) με το γραφείο παραθερισμού, για τον απαιτούμενο έλεγχο και τις διορθώσεις αν απαιτηθεί. Αν κάποιος – κάποιοι διαπιστώσουν παρόλα ταύτα πρόβλημα έστω και μετά την δημοσίευση στην ΗτΑ, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν το συντομότερο δυνατόν με το γραφείο παραθερισμού και προπαντός πριν την έναρξη των παραθεριστικών περιόδων.

Τα τελικά αποτελέσματα των αιτήσεων παραθερισμού για το 2014,(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΔΩ)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Όπως έχουμε ανακοινώσει ήδη στην ΗτΑ αλλά και στην Ιστοσελίδα, ο τρόπος κατάρτισης της λίστας παραθερισμού για κάθε θέρετρο και κάθε περίοδο έχει από φέτος αλλάξει. Όπως θα προσέξουν οι αγαπητοί συνάδελφοι υπάρχει κατάταξή τους με απόλυτη σειρά μοριοδότησης με βάσει τα μόρια που συγκεντρώνουν σε τακτικούς και αναπληρωματικούς και για κάθε περίοδο από τις δύο (2) που δήλωσαν, ισοδύναμα, και ανεξάρτητα αν ήταν πρώτη (1η ) ή δεύτερη (2η ) επιθυμία τους. Για να λειτουργήσει σωστά το πρόγραμμα παραθερισμού και να εξυπηρετηθούν οι παραθεριστές οφείλουν οι τακτικοί παραθεριστές εγκαίρως να αποφασίσουν οριστικά για ποια από τις δύο (2) περιόδους θα παραθερίσουν και να ενημερώσουν την ΕΑΑΑ/παραθερισμός με συστημένη επιστολή, με fax ή με mail (eaaa.paratherismos@gmail.com). Ενημέρωση τηλεφωνικώς θα γίνεται δεκτή, μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις αδυναμίας του καλούντος (ενδιαφερομένου) και εφόσον μπορεί να γίνει διαδικασία επιβεβαίωσης – αναγνώρισής του.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ
Σε περίπτωση που παραθεριστής δεν επιθυμεί να παραθερίσει την πρώτη περίοδο που έχει προγραμματιστεί ως τακτικός και δεν ενημερώσει εγκαίρως (δέκα εργάσιμες ημέρες) πριν την έναρξη της παραθεριστικής περιόδου, θα συμπεριλαμβάνεται στην λίστα παραθεριστών της περιόδου, θα χρεώνεται τον παραθερισμό κανονικά, θα αποκλείεται της δεύτερης επιθυμίας του ακόμα και αν είναι τακτικός και θα του αφαιρούνται ως πέναλτι -70 μόρια για την επόμενη παραθεριστική περίοδο (2015).
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ
Ομοίως οι αναπληρωματικοί εκάστης περιόδου οφείλουν να ενημερώνουν το γραφείο παραθερισμού το τελευταίο δεκαήμερο πριν την έναρξη της παραθεριστικής περιόδου για την πρόθεση τους να παραθερίσουν και να διερευνούν τυχόν πιθανότητες παραθερισμού τους. Η ΕΑΑΑ δεν σκοπεύει να προβεί σε διερεύνηση πρόθεσης ή μη παραθερισμού των αναπληρωματικών και σε περίπτωση που δεν έχει δηλωθεί επιθυμία εγκαίρως θα παραλείπονται προς όφελος του επομένου στην κατάταξη. Ας γνωρίζουν οι συνάδελφοι αναπληρωματικοί για να μην απογοητεύονται, ότι ο αριθμός των ατόμων σε κάθε λίστα είναι σχεδόν διπλάσιος από άλλες χρονιές λόγω της εξαγωγής δύο αποτελεσμάτων για κάθε αίτηση και ότι ανεξάρτητα από την σειρά κατάταξης, θα υπάρξουν και πάλι περίοδοι και θέρετρα που θα εξαντληθεί η λίστα, λόγω μη επιθυμίας και ακυρώσεων όπως κάθε χρονιά.
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ
Όπως κάθε χρόνο, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων παραθερισμού, η ΕΑΑΑ θα δέχεται καθ’ όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής παραθεριστικής περιόδου συμπληρωματικές αιτήσεις παραθερισμού, από συναδέλφους που λόγω κωλύματος ή αμελείας δεν έκαναν αίτηση παραθερισμού αλλά και από συνάδελφους που έκαναν αίτηση και είναι πολύ χαμηλά στην κατάταξη μοριοδότησης και που επιθυμούν να παραθερίσουν σε περιόδους και θέρετρα μειωμένης ζήτησης όπου υπάρχουν ακόμα κενά δωμάτια-οικήματα. Φυσικά σε αυτές τις περιπτώσεις δεν τίθεται θέμα μορίων και οι ενδιαφερόμενοι θα μπαίνουν στο τέλος της λίστας αναμονής μετά τους τακτικούς και αναπληρωματικούς παραθεριστές αν υπάρχουν και με τη σειρά που προσέρχονται.
ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΡΟΔΟ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – ΤΥΜΠΑΚΙ
Οι τακτικοί παραθεριστές για Ρόδο – Σαντορίνη – Τυμπάκι που επιθυμούν να μεταβούν στους προορισμούς αυτούς με τα C-130 της Π.Α. να επικοινωνούν με το γραφείο παραθερισμού δέκα (10) ήμερες πριν την έναρξη της περιόδου για την κατάρτιση της λίστας επιβατών που θα σταλεί στο ΓΕΑ και στο Γραφείο Φόρτου της 112Π.Μ. και να προσέρχονται αν το επιθυμούν στο γραφείο παραθερισμού της ΕΑΑΑ για την παραλαβή των υπευθύνων δηλώσεων – εντύπων που απαιτούνται για την πτήση τους.

Τα τελικά αποτελέσματα των αιτήσεων παραθερισμού για το 2014,(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΕΔΩ)

Share this: