Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΑΑΑ 2018

ekloges_EAAA_2018

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας και κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ προκηρύσσονται εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου την Κυριακή 25  Νοεμβρίου 2018. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

1. Η υποβολή των υποψηφιοτήτων άρχισε τη Πέμπτη 30-8-2018 και ώρα   09:00 και θα περατωθεί τη 13:30 ώρα της 28/9/2018.

Η υποβολή της υποψηφιότητας γίνεται με έγγραφη αίτηση του ενδιαφερομένου , η οποία κατατίθεται στην γραμματεία της ΕΑΑΑ, Χαλκοκονδύλη 5, 3ος όροφος, κατά τις εργάσιμες ημέρες από ώρας 09:00 έως 13:30 με την επίδειξη της υπηρεσιακής ταυτότητος (ΕΑΑΑ) του μέλους. Η αίτηση μπορεί και να αποσταλεί:

   (1) Ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή (προς ΕΑΑΑ Χαλκοκονδύλη 5, Τ.Κ. 10677 Αθήνα) η οποία όμως πρέπει να συνοδεύεται με επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της υπηρεσιακή ταυτότητος του μέλους της ΕΑΑΑ

   (2) Με email στο info@eaaa.gr  στο οποίο θα είναι συνημμένα σκαναρισμένα  η συμπληρωμένη αίτηση και το επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της υπηρεσιακή ταυτότητος του μέλους της ΕΑΑΑ. Η ΕΑΑΑ θα ενημερώνει άμεσα τον υποψήφιο ότι λήφθηκε η αίτηση του.

Αντίγραφο αιτήσεως θα διατίθεται στα γραφεία της ΕΑΑΑ και των  Παρατημάτων και δημοσιεύεται στο τέλος της ανακοίνωσης.

Οι εκλογές διεξάγονται  υπό τη προϋπόθεση, ότι θα υποβληθούν τουλάχιστον δεκαέξι (16) υποψηφιότητες για όλες τις θέσεις του Δ.Σ.    Οι υποψήφιοι για τις θέσεις του πρόεδρου και του αντιπροέδρου δεν κωλύονται να θέσουν υποψηφιότητα και για μέλος του Δ.Σ.

Η εκλογή διενεργείται δια ενιαίου ψηφοδελτίου, στο οποίο αναγράφονται χωριστά τα ονόματα των υποψηφίων προέδρων, χωριστά τα ονόματα των υποψηφίων αντιπροέδρων και χωριστά τα ονόματα των υποψηφίων μελών.

Ο έλεγχος της νομιμότητας των υποψηφίων και η ενημέρωση τους πραγματοποιείται από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ εντός δεκαημέρου από της λήξεως της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων και όχι αργότερα από τις 9 Οκτωβρίου 2018.

Ενστάσεις επί της νομιμότητας υποβάλλονται εντός 2ημέρου από της ενημερώσεως των υποψηφίων και κρίνονται αμετακλήτως εντός 5ημέρου από της υποβολής τους από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν όλα τα τακτικά, ορφανικά και προαιρετικά μέλη της ΕΑΑΑ με τους εξής  περιορισμούς:

Για τις θέσεις του προέδρου και αντιπροέδρου οι υποψήφιοι πρέπει να είναι βαθμού Απτχου ή Υπτχου.

Τα ορφανικά μέλη δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για τις θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου.

2.  Οι εκλογικοί κατάλογοι στους οποίου αναγράφονται τα τακτικά, ορφανικά και προαιρετικά μέλη  θα πρέπει να έχουν ελεγχθεί και να έχουν διορθωθεί τα λάθη ή παραλήψεις με μέριμνα του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ μέχρι  5-11-2018  προκειμένου να είναι έγκαιρα στις εφορευτικές επιτροπές.

3. Μέχρι 9-10-2018 πρέπει να έχουν ορισθεί οι εφορευτικές Επιτροπές (Κεντρική και Εκλογικών τμημάτων.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή  και οι Εφορευτικές Επιτροπές των Εκλογικών Τμημάτων της ΕΑΑΑ στην Αθήνα  αποτελούνται από τρία (3) τακτικά και έξι (6) αναπληρωματικά μέλη, που ορίζονται από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ δια κληρώσεως μεταξύ των προτεινομένων από τους υποψηφίους, μελών της ΕΑΑΑ, που διαμένουν στο λεκανοπέδιο αττικής.  Για τον ορισμό των Εφορευτικών Επιτροπών κάθε υποψήφιος μπορεί να προτείνει μέχρι τρία (3) άτομα. Αν το ίδιο άτομο είναι υποψήφιος για δύο ή περισσότερες θέσεις ΜΟΝΟ τρία άτομα μπορεί να προτείνει  για τον ορισμό των  εφορευτικών επιτροπών.

Οι Εφορευτικές Επιτροπές των εκλογικών τμημάτων Παραρτημάτων αποτελούνται επίσης από τρία (3) τακτικά και έξι (6) αναπληρωματικά μέλη, που ορίζονται από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ  δια κληρώσεως , μεταξύ των προτεινομένων από τα Δ.Σ. των Παραρτημάτων εκ των κατοικούντων στο Νομό εκάστου Παραρτήματος μελών.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις του Δ.Σ. της ΕΑΑΑ όσο και των Παραρτημάτων δεν μπορεί να είναι μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών.

Πρόεδρος της κάθε Εφορευτικής επιτροπής ορίζεται από τον ανώτερο ή αρχαιότερο μέλος προ της αποστρατείας. Σε περίπτωση αναπληρώσεως μέλους της Κεντρικής Εφορευτικής επιτροπής ο αναπληρωτής ορίζεται από το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ. Σε περίπτωση αναπληρώσεως μέλους  Εφορευτικής επιτροπής Τμήματος  ο αναπληρωτής ορίζεται από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Στα τακτικά μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής θα χορηγηθεί χρηματικό ποσό εκατόν πενήντα  (150 ) και στα τακτικά μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών θα χορηγηθεί χρηματικό ποσό εκατό  (100)  ευρώ, για αντιμετώπιση των εξόδων κινήσεως.

4. Οι υποψήφιοι που επιθυμούν, μπορούν να προσκομίσουν σύντομο βιογραφικό σημείωμα με πρόσφατη φωτογραφία εκτάσεως μιας δακτυλογραφημένης σελίδας και μέχρι διακόσιες (200) λέξεις, στο οποίο θα μπορούν να καταχωρήσουν και τις απόψεις τους, όσον αφορά την επίλυση των κλαδικών θεμάτων. Τα βιογραφικά πρέπει να έχουν επιδοθεί  στον υπεύθυνο εκδόσεως της εφημερίδος μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2018 με email στο press@eaaa.gr.

5.  Επιμέρους λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στην «ΗτΑ» και δι’ εγγράφων προς τα Παραρτήματα της ΕΑΑΑ.

6. Παράλληλα με τις εκλογές για το νέο Δ.Σ. της ΕΑΑΑ θα διεξαχθούν και άτυπες εκλογές-σφυγμομετρήσεις σε όλα τα Παραρτήματα της ΕΑΑΑ, πλην εκείνων που οι υποψήφιοι είναι ισάριθμοι με τις θέσεις των μελών του Δ.Σ.

Οι άτυπες εκλογές σε όλα τα Παραρτήματα θα γίνουν από τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές των εκλογών της ΕΑΑΑ σε ξεχωριστή κάλπη. Ειδικά για το Παράρτημα Λάρισας, που είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό μελών παράρτημα, οι άτυπες εκλογές ( σφυγμομετρήσεις) θα  διενεργηθούν σε ξεχωριστή κάλπη και  από ξεχωριστή εφορευτική επιτροπή, η οποία θα διοριστεί από το ΔΣ της ΕΑΑΑ εφόσον υπάρχουν υποψήφιοι για το ΔΣ του παραρτήματος πέραν των πέντε.

Το ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της ΕΑΑΑ είναι ενιαίο και χωρίζεται σε τρία τμήματα. Στο τμήμα των υποψηφίων Προέδρων, όπου τίθεται ένας (1) σταυρός προτίμησης, στο τμήμα των υποψηφίων Αντιπροέδρων όπου επίσης τίθεται ένας (1) σταυρός και στο τμήμα των υποψηφίων Μελών όπου τίθενται έως τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης.

Τα ψηφοδέλτια των Παραρτημάτων χωρίζονται σε δυο μέρη: το πρώτο για τη θέση του προέδρου, όπου τίθεται ένας σταυρός προτίμησης, και το δεύτερο για τις θέσεις των μελών του ΔΣ όπου τίθενται από ένας (1) έως δυο (2) σταυροί προτίμησης.

Τα αποτελέσματα των άτυπων εκλογών των Παραρτημάτων δεν είναι δεσμευτικά για το Δ.Σ. της ΕΑΑΑ, το οποίο και θα διορίσει τα νέα Δ.Σ. αυτών.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την Αίτηση Υποψηφιότητας.

 

Share this: