Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Ορκωμοσία Νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η ορκωμοσία των νέων Ανθυποσμηναγών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, εκπρόσωποι των Κομμάτων της Βουλής, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι Δήμαρχοι Αχαρνών και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Βρεττός και κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος αντίστοιχα, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), Αντιστράτηγος Ελευθέριος Γκαρίλας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ., ο Α’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Τσελίκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.), Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Π.Σ., ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Κύπρου, Ταξίαρχος (Ι) Χρίστος Χρίστου, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ, εκπρόσωποι Πρέσβεων ξένων κρατών, Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΠΑ, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη Ενώσεων Αποστράτων και συγγενείς των νέων Ανθυποσμηναγών.

Συνολικά ορκίστηκαν 86 Ανθυποσμηναγοί, εκ των οποίων 68 από την Ελλάδα, 9 από την Κύπρο, 2 από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη, 4 από την Ιορδανία και 3 από το Μαυροβούνιο.

Την ΕΑΑΑ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Απτχος (Ι) ε.α. Κωνσταντίνος Τζαβέλλας και ο Δνων Σύμβουλος Ασμχος (ΤΜΑ) ε.α Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης.

Share this: