Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Οδοιπορικό στο Ρέθυμνο της 29ης σειράς Ικάρων-7ης ΣΜΑ για την 64η Επέτειο Εισόδου στη Σχολή

Κάθε χρόνο από τα μέσα της δεκαετίας του 80, οι επιζώντες συνάδελφοι – συμμαθητές εορτάζουμε την επέτειο της εισόδου μας στη Σχολή στις 4/10/1955.

Εξήντα τέσσερα ολόκληρα χρόνια μας χωρίζουν από την ανωτέρω ημερομηνία που 65 Ίκαροι και 12 Μηχανικοί, γεμάτοι ζωή, ιδανικά και ευγενή όνειρα, ενταχθήκαμε στις τάξεις της ηρωικής μας Αεροπορίας.

Η επέτειος αυτή με την έντονα ανθρώπινη και συναισθηματική φόρτιση, εκτός από την εορταστική συγκέντρωση αποτελεί και ένα οδοιπορικό μνήμης προς τούς απουσιάζοντας συναδέλφους που είτε νέοι έπεσαν στις επάλξεις του καθήκοντός, είτε μεγαλύτερης ηλικίας αδόκητα έφυγαν από τη ζωή. Αβίαστα όμως στέλνουμε προς αυτούς ένα μήνυμα “Σας θυμόμαστε – Σας τιμούμε”.

Εφέτος η επετειακή αυτή πορεία είχε μια ιδιαίτερα ευχάριστη αφετηρία. Πρόκειται για την ευγενική πρόσκληση του συμμαθητού και συνάδελφου Χρόνη Μαραβελάκη, για να γιορτάσουμε αυτή την επέτειο στην Μεγαλόνησο στο δικό του Ξενοδοχειακό συγκρότημα στην περιοχή του Αδελιανού Κάμπου Ρεθύμνου, “Maravel Star – Art Hotel”.

Πράγματι με τις φιλότιμες συντονιστικές ενέργειες του συναδέλφου Λευτέρη Αυλιανού, βρεθήκαμε σε μια πανέμορφη φιλόξενη κρητική γωνιά, μπροστά σε μαγευτική παραλία, ένα περιβάλλον που τέρπει μάτια και ψυχή.

Την ευχάριστη πενθήμερη διαμονή μας, πλούτισε συγκινησιακά και με υπερηφάνεια, η επίσκεψη μας σε δύο φημισμένους της περιοχής χώρους : την αρχαία Ελεύθερνα όπου η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ευρήματα υψηλής τεχνολογίας και πολιτισμού που χρονολογούνται από το 3200 π.χ. έως τον 14ο αιώνα μ.χ. και το ηρωικό Αρκάδι το λίκνο αυτό της αυταπαρνήσεως και της αυτοθυσίας όπου νιώθεις ότι κάθε πέτρα, κάθε γωνιά, κάθε κολόνα, έχει να διηγηθεί μια ηρωική πράξη, ένα στιγμιότυπο απαράμιλλης θυσίας. Η ψυχή σου ξεδιπλώνεται αγγίζοντας ευλαβικά το στιβαρό χέρι του ήρωα οπλαρχηγού Κωστή Γιαμπουδάκη ( παρεμπιπτόντως από το Άδελε, το χωριό του Χρόνη Μαραβελάκη ) που κρατώντας τον δαυλό της ελευθερίας αρνούμενος μαζί με άλλους συμπολεμιστές και άμαχο πληθυσμό, την ταπείνωση και την σκλαβιά, πυροδότησε το Αρκάδι στέλνοντας τις ψυχές τους στα ουράνια πεδία της αιώνιας Ελευθερίας. Η ανάκληση στη μνήμη του Θουρίου του Ρήγα Φεραίου είναι αυθόρμητη: “Καλύτερα μιας ώρα ελεύθερη ζωή…….” Με ποικιλόμορφα συναισθήματα, να πρυτανεύει η υπερηφάνεια αλλά και ικανοποίηση για την πολύ ευχάριστη και ωραία πράγματι διαμονή μας πήραμε το δρόμο της επιστροφής.

Φίλε Χρόνη ένα μεγάλο ευχαριστώ από την καρδιά μας σε σένα και την φιλόξενη ευγενική οικογένεια σου.
Και του χρόνου όλοι παρόντες.

Αθανάσιος Δημ. Ιλαρίδης

29η σειρά Ικάρων

Share this: