Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Μνημόσυνο στη μνήμη του Υποσμηναγού Κατσιφή Γεώργιου και Ανθυποσμηναγού Σαλβαρά Λάμπρου

Στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη στο μικρό χωριό Άγιος Ιωάννης Λακωνίας έγινε χθες 17/12/2022 το μνημόσυνο του κυβερνήτη Υποσμηναγού (Ι) Κατσιφή Γεωργίου και του συγκυβερνήτη Ανθυποσμηναγού Σαλβαρά Λάμπρου, με την συμπλήρωση 40 χρόνων από το ατύχημα που είχαν στις 15 Δεκ. 1982, 14:35, με αεροσκάφος F-4.

Στο μνημόσυνο υπήρξε μεγάλη συμμετοχή. Παρευρέθηκαν ο τότε Δκτής της Μοίρα τους Απτχος (Ι) ε.α. Γ. Σκαρλάτος, ΑΕ της Μοίρας, πρώην Δκταί της Μοίρας, συμπολεμιστές και τεχνικοί από την ίδια Μοίρα 338 ΜΔΒ/117ΠΜ, συμμαθητές,  η ΕΑΑΑ, το Παράρτημα της ΕΑΑΑ Καλαμάτας, πολλοί συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς τους. Χαιρετισμό απεύθυναν ο Απτχος (Ι) ε.α. Γ. Σκαρλάτος και ο Απτχος (Ι) ε.α. Κ. Βούρης.

Μετά το μνημόσυνο έγινε τρισάγιο στο εκκλησάκι που έγινε γι’ αυτούς στο τόπο του ατυχήματος, όπου προς τιμή τους κατατέθηκαν στεφάνια από τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ Απτχο (Ι) ε.α. Κ. Τζαβέλλα και τον πρόεδρο του ΣΑΣΙ Απτχο (Ι) ε.α. Γ. Πρεζεράκο.

 Ακολούθησε γεύμα στο χωριό. Το μνημόσυνο οργανώθηκε  από τις οικογένειες τους και η μεταφορά από Αθήνα και Καλαμάτα από την ΕΑΑΑ και το Παράρτημα Καλαμάτας.

Χαιρετισμός του Απτχου (Ι) ε.α. Γ. Σκαρλάτου

40 Χρόνια μετά την Θυσία !

Με βαθιά συγκινησιακή φόρτιση,  αλλά και έντονη νοσταλγική διάθεση, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στα Άγια χώματα της Λακωνίας –  όλοι μαζί εμείς – τα παιδιά, τα εγγόνια, τα αδέλφια, οι συμμαθητές, οι συνάδελφοι, οι συγγενείς, οι φίλοι – για να θυμηθούμε και με τις ευλογίες της εκκλησίας να τιμήσουμε τον Υποσμηναγό (Ι) Γεώργιο Κατσιφή  και τον Ανθυποσμηναγό (Ι) Λάμπρο Σαλβαρά !

 Δύο Αετούς, των οποίων, ο αγαπητός συνάδελφος και Αρχηγός της 49ης σειράς Ικάρων, Πτέραρχος  Κοσμάς Βούρης, με περισή Αγάπη, Εκτίμηση  αλλά και Συντριβή αναφέρθηκε στα Οράματά τους, στα Πιστεύω τους και στους Στόχους τους ως Ίκαροι και ως Ιπτάμενοι Αξιωματικοί  καθώς και στο Ιστορικό της τελευταίας τους πτήσης προς την Αθανασία!!!

 Δύο Φαντομάδες Αετούς της Ιστορικής 338 Μοίρας Διώξεως Βομβαρδισμού που εκείνη την χρονική περίοδο είχα την προνομιακή Τιμή να Διοικώ!

Δύο πραγματικά πανάξια και εκλεκτά τέκνα της Αεροπορίας μας τα οποία, με πίστη στον όρκο τους και αφοσίωση στην αποστολή τους στις 15 Δεκεμβρίου του 1982 κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πήρανε … του χάρου το φιλί μέσα στο αεροπλάνο τους … τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι!!! 

Η τελευταία όμως αυτή πτήση που τους οδήγησε στην αιωνιότητα δεν μπορεί παρά να λογίζεται από όλους μας ως… Θυσία! Μία πραγματική Θυσία. Μια ακόμη Θυσία που ήρθε να προστεθεί στις τόσες και τόσες αναρίθμητες Θυσίες που ξεκινούν από τον Ίκαρο και φτάνουν στις μέρες μας για να συνεχίζει η Αεροπορία μας να Υψιπετεί, να Νικά και να δοξάζεται!!! 

Μια Θυσία συνυφασμένη με την αποστολή του όπλου μας που όμως έχει και παράπλευρες τραγικές απώλειες όπως τη στέρηση του παιδιού, του γονιού, του παππού, του συζύγου, του αδελφού, του συγγενούς, του φίλου, του συναδέλφου και του συναγωνιστή που πάντοτε είναι οδυνηρές και αναπλήρωτες απώλειες που δυστυχώς μας σημαδεύουν για όλη τη διάρκεια της ζωής μας!!!  

Αυτό όμως που μας παρηγορεί και μας κάνει να ξεχνιόμαστε είναι ότι ο Γιώργος και  ο Λάμπρος, ο Λάμπρος και ο Γιώργος, που θυσίασαν τα νιάτα τους παραμένοντας πιστοί στο καθήκον  και στην αποστολή, που τους είχε αναθέσει η Πατρίδα, ήταν, είναι, και θα παραμένουν  πάντοτε οι δικοί μας άνθρωποι!!!

Είναι αυτοί οι Ωραίοι Άνθρωποι  με τους οποίους  είχαμε την τύχη να συνυπάρξουμε, να αγαπηθούμε, να συνεργαστούμε και να μας τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους!!! 

Κάτι πολύ σημαντικό και ανεκτίμητο που μας κάνει ακόμα και σήμερα, 40 χρόνια μετά την Θυσία τους, να αισθανόμαστε υπερήφανοι γι αυτούς τους Αετούς των αιθέρων, τους Αεροπόρους Μαχητές !!! 

Και ακόμα, γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως, οι Φαντομάδες αυτοί Αετοί, ενταγμένοι πλέον στους  εναέριους σχηματισμούς των Αρχαγγέλων Ταξιαρχών θα έχουν πείσει τον προστάτη μας Αρχάγγελο Μιχαήλ να εντάξει και εμάς στους επουράνιους σχηματισμούς όταν η μοίρα το καλέσει!!! 

Αιωνία Σου η Μνήμη Υποσμηναγέ Γιώργο Κατσιφή,

 Αιωνία Σου η Μνήμη Ανθυποσμηναγέ Λάμπρο Σαλβαρά, 

Αιωνία Σας η Μνήμη Αεροπόροι Μαχητές!!!

 

Share this: