Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Μένουμε ψύχραιμοι – Δίνουμε αίμα !

Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας (WHO, ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, ECDC) για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) κ.Χάρις Ματσούκα-Ιατρό Αιματολόγο, η μετάγγιση αίματος είναι ασφαλής, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι οι αναπνευστικοί ιοί μεταδίδονται με τη μετάγγιση αίματος.

Τόνισε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να βγουν οι αιμοληψίες από τα νοσοκομεία ώστε ο κόσμος να δίνει αίμα με περισσότερη ασφάλεια. Για το λόγο αυτό, έχουν γίνει σχετικά αιτήματα στους Δήμους ώστε να παραχωρήσουν χώρους, ενώ καλεί τις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και τους Συλλόγους και Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών, να οργανώσουν εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων, όπως συστήνεται και από τον WHO.

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο” – που υποστηρίζει τη δική μας Τράπεζα Αίματος – με την ΕΑΑΑ, απηύθυνε επείγουσα έκκληση για αιμοδοσία.

Η Ε.Α.Α.Α., συνεκτιμώντας τα διαλαμβανόμενα σε σχετικό Δελτίο Τύπου του Ε.ΚΕ.Α. της 3/3/2020, την επείγουσα έκκληση της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο” και την πάγια ανάγκη για μια δυνατή “Τράπεζα Αίματος της ΕΑΑΑ” ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των Μελών της, απευθύνει με τη σειρά της έκκληση σε όλες και όλους, να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, λαμβάνοντας δε υπόψη ότι σε σημαντικό πλήθος των Μελών, δεν επιτρέπεται η αιμοδοσία λόγω ηλικίας, προτρέπει τα μέλη των οικογενειών αυτών, να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, στον κωδικό 14111

Εκ της ΕΑΑΑ

 

Share this: