Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Παραρτήματος ΕΑΑΑ Λάρισας

 

Το Σάββατο, 19-1-2019 πραγματοποιήθηκε στην 110 ΠΜ η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παράρτημα Λάρισας. Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι ε.α. αξιωματικοί και οι οικογένειές τους απήλαυσαν μια όμορφη βραδιά με κέφι και χορό που κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Μετά το καλωσόρισμα που έγινε από τον πρόεδρο του Παραρτήματος, Σγο ε.α. κ. Κων/νο Λιούτα, ακολούθησε η ευλογία και η κοπή της Βασιλόπιτας από τον ιερέα Βαρθολομαίο, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ Ιερώνυμου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δ/νων Σύμβουλος της ΕΑΑΑ, Ασμχος ε.α. Ιωάννης Κρανιάς, ο νεοεκλεγέν αντιπρόεδρος της ΕΑΑΑ, Υπτχος ε.α. Παύλος Χρήστου, ο Τξχος (Ι) Γεώργιος Τσαλαμιδάς ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Τακτικής Αεροπορίας, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο Βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, ο Βουλευτής Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Βουλευτής Λάρισας κ. Κων/νος Μπαριώτας, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων και συνάδελφος Γιώργος Ζαούτσος, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κ. Νικόλαος Λιούπας, η Αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Καραλαριώτου, ο Δκτης της 110 ΠΜ Σμχος (Ι) Απόστολος Χόρτης, ο Υδκτης της 110 ΠΜ Σμχος (Ι) Χρήστος Κακατάτσης, ο εκπρόσωπος του ΕΚΑΕ Επγος Γεώργιος Δερπάνης, ο Υδκτης του ΑΚΕ Σμχος Ηλίας Ντουρούμογλου, ο εκπρόσωπος του Στρατηγού της 1ης Στρατιάς Αχης κ. Στεργιούλας, ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Βόλου Υπτχος ε.α. Νικόλαος Ποντίδας, ο νεοεκλεγέν πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Βόλου, Ασμχος ε.α. Ελευθέριος Σπανομήτρος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας Απόστολος Βερέμης, ο πρόεδρος του συλλόγου αποστράτων χωροφυλακής και Ελληνικής αστυνομίας κ. Θεόδωρος Χρυσόμαλλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Το ΔΣ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλλαν καθοριστικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης και συγκεκριμένα:
α. Το Δκτη της 110 ΠΜ, Σμχο (Ι) Απόστολο Χόρτη
β. Τον πρόεδρο της λέσχης Αξκων της 110 ΠΜ Επγο Αλέξανδρο τζερεμέ καθώς και όλο το μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό της λέσχης.
γ. Τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες για τη συμμετοχής τους.
ΥΓ. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να τοποθετηθούμε στην πρωτοβουλία οργάνωσης κοπής Βασιλόπιτας, για πρώτη φορά στην επαρχία, από σύλλογο αποστράτων της ΠΑ. Η ενέργεια αυτή είναι, κατά τη γνώμη μας, διχαστική καθώς η κοπή της Βασιλόπιτας καλύπτεται από τα παραρτήματα της ΕΑΑΑ με σκοπό, μεταξύ άλλων, τη σύσφιξη των σχέσεων όλων των μελών και την παραπέρα σφυρηλάτηση της ενότητας. Ποια θα είναι άραγε η αξία της κοπής Βασιλόπιτας ενός Παραρτήματος της ΕΑΑΑ όταν σύλλογοι, και όχι συμμαθητές ως είθισται, όπως ο ΣΑΣΙ, ΣΑΣ, ΣΑΣΥΔΑ κ.λ.π καλούν τα μέλη σε κοπή Βασιλόπιτας την επόμενη ή προηγούμενη εβδομάδα; δεν προκαλείται έτσι σύγχυση και δίλημμα επιλογής;
Τέτοιες πρωτοβουλίες φέρνουν σε  εξαιρετικά δύσκολη θέση τα μέλη μας καθώς η κοινωνία που ζούμε είναι πολύ μικρή και η παρουσία ή απουσία προσώπων στην κάθε εκδήλωση είναι πιθανόν να εκληφθεί ως επιλεκτική των συλλόγων ή απαξιωτική της Ένωσης και αντίστροφα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις των μελών.
Σε μια εποχή που η ενότητα των μελών της Ένωσης αποτελεί την εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ε.α. συνάδελφοι και οι οικογένειές τους τέτοιες ενέργειες δεν υπηρετούν τους κοινούς σκοπούς και δεν συμβάλλουν στη διατήρηση και ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των μελών.

 

Share this: