Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Κλίμα συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ) τις εκδηλώσεις εθνικής μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Ειδικότερα τελέστηκε  επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ναό της Αθήνας, προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ευρίπου κ.κ. Χρυσοστόμου, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, καθώς και  δέηση στο μνημείο του Εθνοϊερομάρτυρα Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία, παρουσία τιμητικού αγήματος προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου και έγινε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Κώστας Φραγκογιάννης, υφυπουργός Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Ν.Δ. Νοτίου Τομέα κα Άννα Καραμανλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Κνήτου Α., ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ κος Δ. Μάντζιος, η  βουλευτής ΚΚΕ κα Διαμάντω Μανωλάκου, ο ανεξάρτητος βουλευτής κος Π. Κουρουμπλής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο δήμαρχος Παιανίας Ι. Μάδης και ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος Απ. Δαγδελένης.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αυτοδιοίκησης, του Ερυθρού Σταυρού, Μικρασιατικών Σωματείων, της Παμποντιακής Ένωσης, της Πανθεσσαλικής Ένωσης και της Πανηπειρωτικής Ένωσης, οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, και άλλων φορέων.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας  και ο Έξαρχος Παναγίου Τάφου Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ.

Η ΕΑΑΑ εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο  του ΔΣ Ασμχο (ΤΜΑ) ε.α. Κων/νο Αναγνωστάκη, ο οποίος κατέθεσε και στέφανο εκ μέρους της Ένωσης.

Share this: