Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Κατάθεση Προυπολογισμού: Μειωμένη η αποκατάσταση των μισθών των στελεχών ΕΔ-Σ.Α. & Αποστράτων

Κατάθεση Προυπολογισμού: Μειωμένη η αποκατάσταση των μισθών των στελεχών ΕΔ-Σ.Α. & Αποστράτων

Στην αναμονή βάζει τους ένστολους το υπουργείο Οικονομικών, καθώς στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 αναφέρεται μόνο το συνολικό κονδύλι το οποίο προβλέπεται για τις αυξήσεις των μισθών και συντάξεων στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το προσχέδιο δεν αναφέρει αναλυτικά το σχέδιο “διόρθωσης” των μισθών των ένστολων, καθώς απλά περιλαμβάνει τη συνολική δαπάνη έναντι της επιστροφής των αναδρομικών σε ένστολους και δικαστικούς, η οποία θα φτάσει τα 414,7εκατ ευρώ και ακόμα 126,2 εκατ. ευρώ η δαπάνη για αυξήσεις μισθών και συντάξεων των ένστολων από την 1η Ιουλίου 2014.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, η αποκατάσταση του μισθολογίου των ένστολων θα γίνει αναδρομικά από τον Ιούλιο 2014, ενώ ακόμα είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει η καταβολή των αναδρομικών με σε ποιό βάθος χρόνου. Ωστόσο, μετά από απαίτηση της ΕΛΣΤΑΤ, το κονδύλι των αναδρομικών η καταγραφή της δαπάνης έγινε στον προϋπολογισμό του 2014.

Όπως είναι προφανές η αποκατάσταση των αποδοχών δεν θα γίνει στο απόλυτο, όπως προβλέπει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς τα νούμερα τα οποία περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός “φωτογραφίζει” ότι θα υπάρξει “ψαλίδι” σε σχέση με τον Ιούλιο 2012.

Το Συντονιστικό των τριών Ενώσεων προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη μας υπεύθυνα και λεπτομερώς σχετικά με τα αναφερόμενα στον προυπολογισμό ποσά , το ποσοστό υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ και το χρονοδιάγραμμα πλήρους υλοποίησης της απόφασης ,θα ζητήσει διευκρινήσεις απο τον κ. Σταϊκούρα και στη συνέχεια θα προβεί σε Ανακοινώσεις.

ΕΚ ΤΗΣ ΕΑΑΑ

Share this: