Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Η νίκη του Ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό

του Υπτχου (ΕΑ)ε.α. Παύλου Χρήστου-Αντιπροέδρου ΕΑΑΑ

Την 28 Οκτωβρίου του 1940, ο Ελληνικός Λαός είπε ΟΧΙ στο φασισμό και τον ολοκληρωτισμό. Ο Πατριωτισμός και η πολεμική  αρετή των Ελλήνων δημιούργησαν μια λαμπρή σελίδα ηρωϊσμού και δόξας στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας. Η Ελλάδα έβαλε φραγμό στην επεκτατική πολιτική των φασιστικών καθεστώτων της Ευρώπης και των δυνάμεων του Άξονα.

 Η απόκρουση της Ιταλικής εισβολής αποτέλεσε την πρώτη καθοριστική νίκη των Συμμάχων. Οι ηρωϊκοί  Έλληνες μαχητές, όλος ο Ελληνικό λαός, οι Εθελοντές Κύπριοι αδερφοί μας, απέδειξαν με την αυτοθυσία τους το μεγαλείο και την δύναμη της Ελληνικής ψυχής. Η ελληνική νίκη ανύψωσε το ηθικό της δημοκρατικής Ευρώπης και επηρέασε σε σημαντικό βαθμό την έκβαση ολόκληρου του πολέμου.

 Ο φασισμός νικήθηκε αλλά δεν πέθανε και οι συνέπειές του εξακολουθούν να επηρεάζουν τη ζωή μας ενώ  η ιστορική εμπειρία σήμερα δημιουργεί νέες μορφές του. Ο φασισμός σήμερα επιχειρεί  τον σταδιακό ιδεολογικό αποχρωματισμό από τον ιστορικό φασισμό. Θέλει να δημιουργήσει ένα συνεχές κλίμα διχασμού, μετατρέποντας τους «Άλλους» σε εχθρούς. Η μόνη δύναμη αντίστασης είναι η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία που μάχεται, η Δημοκρατία που αγωνίζεται.     

Ζούμε σε μια εποχή που οι ισορροπίες διαταράσσονται και οι ανακατατάξεις διαδέχονται η μία την άλλη με ταχύτατους ρυθμούς. Στο περιβάλλον αυτό με τις δυναμικά μεταβαλλόμενες καταστάσεις, τις απρόβλεπτες συνθήκες και τα νέα δεδομένα, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, συμβάλουν ουσιαστικά στην προώθηση της συνεργασίας και της ευημερίας κρατών και λαών και αποβλέπουν στην ειρήνη , στην σταθερότητα και στην ασφάλεια.

Υπερασπιζόμαστε την Πατρίδα μας και το Έθνος με δημοκρατικό ήθος, πίστη στη Δημοκρατία και πλήρη σεβασμό στον Ελληνικό Λαό. Ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός διασφαλίζει διαχρονικά την Ανεξαρτησία, τη Δημοκρατία και την Ελευθερία της Πατρίδας μας.

ΤΙΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Share this: