Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Η εξ Ανατολών απειλή, (Παναγιώτης Διακουμάκος Πτέραρχος ε.α –πρώην Αρχηγός Τ.Α)

Παναγιώτης Διακουμάκος
Πτέραρχος ε.α –πρώην Αρχηγός Τ.Α

4 Ιουλίου 2022

Με ανησυχία, αγανάκτηση και οργή, παρακολουθούμε τις υβριστικές , προσβλητικές και ξεκάθαρα απειλητικές εναντίον της Χώρας μας δηλώσεις, του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν και άλλων Τούρκων επισήμων, στρεφομένων εναντίον της κυριαρχίας μας στα νησιά μας του Αιγαίου, που επί χιλιάδες χρόνια από την Κυκλαδική, Μινωική και Μυκηναϊκή εποχή είναι ελληνικά και κατοικούνται από αμιγείς ελληνικούς πληθυσμούς. Στις ανιστόρητες, ψευδείς και υβριστικές θεωρίες του Ερντογάν και του Τουρκικού Τύπου απαιτείται επαγρύπνηση και ετοιμότητα σκληρής αντιδράσεως και αντιποίνων.

 Θα είναι μεγάλο λάθος να θεωρήσουμε τις τουρκικές απειλές, ως στερούμενες του οποιουδήποτε ουσιαστικού κινδύνου για τη Χώρα μας, και αμέριμνοι να συνεχίζομε τις καθημερινές ασχολίες μας, αρκούμενοι στις «με λόγια» καταδίκες των τουρκικών παραλογισμών από τους συμμάχους μας.

Στις τουρκικές απειλές, η Ελληνική Πολιτική Ηγεσία, σχεδόν σύσσωμη, ακολουθεί πολιτική μετριοπαθή, ειρηνική και αρκείται, στην κατά τα διεθνή νόμιμα, πολιτική διεθνοποίηση της τουρκικής επιθετικότητος και της καταδίκης της από το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις ΗΠΑ και τους άλλους συμμάχους μας, αναμένοντας τον τερματισμό των ύβρεων και απειλών.

Στην περίπτωση που πέραν των απειλών πραγματοποιηθεί μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της Χώρας μας, οι ισχυρές Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αναμένεται να αντεπιτεθούν άμεσα, με μεγάλη ισχύ, και με σθένος και αποφασιστικότητα θα επιτελέσουν το ιερό προς την Πατρίδα χρέος.

Η Τουρκία στην ισχυρή αντίσταση υποχωρεί, σταματάει τον πόλεμο, τις απειλές και τις προκλήσεις, επιζητεί συμβιβασμό για να κερδίσει χρόνο, να εξαπατήσει τον αντίπαλο και να επανέλθει περισσότερο έτοιμη σε άλλη ευκαιρία.

Η σύμβαση του Δικαίου της θαλάσσης του 1982 ορίζει ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το εύρος των χωρικών του υδάτων μέχρι 12 ν.μ. Η Ελλάδα επικύρωσε τη σύμβαση αυτή το 1995 και τη συνόδευσε με δήλωση ότι θα αποφασίσει η ίδια πότε και πως θα ασκήσει το δικαίωμα της αυτό.

Η Τουρκία δεν επικύρωσε τη σύμβαση του Δικαίου της θαλάσσης, και το 1995 η Τουρκική Εθνοσυνέλευση έλαβε απόφαση ότι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο και Δωδεκάνησα στα 12 ν.μ είναι αιτία πολέμου «CASUS BELLI». Το  CASUS BELLI των Τούρκων παραμένει πάντοτε σε ισχύ μέχρι και σήμερα μετά 27 έτη.

Οι Τούρκοι επί αιώνες έχουν δημιουργήσει πολλά και μεγάλα σε βάρος μας προβλήματα και συνεχίζουν αδιάλλακτοι να διεκδικούν ολόκληρη την Ελλάδα με πράξεις και ενέργειες, όπως.

Η καταστροφή των περιουσιών των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως και εκδίωξη τους το 1955.

Η εισβολή και κατάληψη το 1974 του 38% της Κύπρου.

Η μη αναγνώριση του Εθνικού Εναερίου Χώρου των 10 ν.μ.

Η μη αναγνώριση του F.I.R Αθηνών (περιοχή πληροφοριών πτήσεων Αθηνών). Μη αναγνώριση της ελληνικής περιοχής ερεύνης και διασώσεως στο Αιγαίο.

Η διεκδίκηση της κυριότητος όλων των Ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Η δημιουργία προβλημάτων με τους Μουσουλμάνους της Θράκης που τους ονομάζουν Τούρκους, καθώς και τους γηγενείς Θράκες Πομάκους που και αυτούς τους ονομάζουν Τούρκους.

Η μη αναγνώριση της οικουμενικότητος του Πατριάρχη και του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως σε συνδυασμό με την απαγόρευση λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Οι γεωτρήσεις στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο και η παράνομη δραστηριότητα στις ζώνες αλιείας στις εκβολές του Έβρου στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα.

Συμπερασματικά, οι Τούρκοι απαιτούν όλα τα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου, τις θάλασσες και τους ουρανούς του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και ολόκληρη την Κύπρο. Αδιαφορούν για τις καταδίκες υπό της Ε.Ε, ΝΑΤΟ και Η.Π.Α, για οποιαδήποτε υπαναχώρηση στα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν στην οργάνωση των κρατών της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ, και απαιτούν ανταλλάγματα, που όταν τα λάβουν προσποιούνται ότι αυτοί συνέβαλλαν στην οργάνωση της ειρήνης και εγείρουν άλλα προβλήματα σε άλλους τομείς.

Επιζητούν πόλεμο εναντίον της Ελλάδος και επιδιώκουν την αρχή να αναγκασθεί να προκαλέσει πρώτη η Ελλάδα αγανακτισμένη από τις απειλές, τις ύβρεις και την εχθρότητα της Τουρκίας.

Οι πολιτικές δυνάμεις Ελλάδος-Κύπρου πρέπει να συνειδητοποιήσουν, ότι οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι μόνο με πόλεμο θα επιτύχουν τους σκοπούς τους, όπως τους πέτυχαν τους προηγούμενους αιώνες. Απειλούν την κατάληψη της Αμμοχώστου και του Καστελόριζου «σε ένα βράδυ».

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι Ελλάδα και Κύπρος μόνο ενωμένες με ενιαίο στρατηγικό αμυντικό δόγμα και κοινή στρατηγική σε Ελλάδα και Κύπρο, εναντίον του κοινού εχθρού, και με ελληνικές δυνάμεις επί της Κύπρου, είναι δυνατόν να αναγκασθούν οι Τούρκοι να μην διακινδυνεύσουν πόλεμο εναντίον των δυο χωρών και σε δυο μέτωπα. Τότε θα επιδιώξουν την χωριστή, και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, κατάληψη νήσων στο Αιγαίο και πόλεων στην Κύπρο (Αμμόχωστος) όπως με επιτυχία έκαναν επί αιώνες.

Η ενιαία άμυνα περισσοτέρων χωρών με συμμαχίες και κοινή στρατηγική είναι η μόνη επιτυχής και δοκιμασμένη μέθοδος στις επί αιώνες συγκρούσεις των λαών της Ευρώπης και η ενιαία άμυνα Ελλάδος-Κύπρου με ελληνικές δυνάμεις επί της νήσου για να οργανωθεί και να καταστεί αποτελεσματική απαιτεί σοβαρές δαπάνες για έμπειρους μαχητές, με σύγχρονα οπλικά μέσα και δυνατότητες κοινής αντικρούσεως του εισβολέως. Η ελευθερία όμως και η διάσωση ελληνικών πληθυσμών αξίζει όσον ολόκληρος ο χρυσός της γης.

Εάν πάρα ταύτα οι υπερφίαλοι και αλαζόνες Τούρκοι επιχειρήσουν επίθεση οπουδήποτε σε Ελλάδα ή Κύπρο, η ενιαία και κοινή δύναμη των δυο χωρών θα πρέπει να έχει την ισχύ να καταφέρει άμεσα και σκληρά θανατηφόρα πλήγματα στον εισβολέα ως αντίποινα.

Θέλει αρετή και τόλμη η Ελευθερία· οργάνωση, δαπάνες και αποφασιστικότητα, αλλά έτσι δοξάζεται ο Ελεύθερος άνθρωπος.

 

 

 

Share this: