Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Η ΕΑΑΑ στον εορτασμό της “Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων”

Στο πλαίσιο του εορτασμού της “Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων”, την 21η Νοε 2019, τελέστηκε δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών,  παρουσία της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, εκπρόσωποι κομμάτων, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, πρώην Αρχηγοί και Υπαρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών.

Η ΕΑΑΑ επίσημα προσκεκλημένη, εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρό της, Υπτχο (ΕΑ)ε.α. Παύλο Χρήστου και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων, Σγό (ΥΔΚ)ε.α. Ηλία Ντούβλη.

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά τη δοξολογία:

“Σήμερα, ανήμερα της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, αυτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζουμε και τιμούμε και τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, αυτές που η Υπέρμαχος Στρατηγός οδήγησε από τα βάθη των αιώνων σε νίκες που τελικά είχαν ως αποτέλεσμα να κατισχύσουν τα εθνικά μας δίκαια, να διαφυλαχθούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να εξασφαλιστεί η ελευθερία μας και η εθνική μας ανεξαρτησία.

Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, στους άνδρες και στις γυναίκες, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η Θεία Χάρη της Παναγίας να τους σκεπάζει και να τους προστατεύει. Οι σύγχρονες γεωπολιτικές συνθήκες και αστάθειες και οι προκλήσεις ασφαλείας που απαντώνται κυρίως στην ευρύτερη περιοχή μας, επιβάλλουν η χώρα να διαθέτει ισχυρές και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις με αποτρεπτική ισχύ. Αυτή είναι και η δική μας αποστολή ως Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που ισχύει, είναι ότι η Ελλάδα διαθέτει αυτές τις Ένοπλες Δυνάμεις τόσο σε οπλικά συστήματα, αλλά κυρίως σε ποιότητα προσωπικού ώστε να έχει το δικό της πολλαπλασιαστή ισχύος και να αποθαρρύνει κάθε επιβουλή οποιουδήποτε εναντίον κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις, η Θεία Χάρη της Παναγίας να τις καθοδηγεί και να τις προστατεύει”.

(πηγή ΥΠΕΘΑ)

.

Share this: