Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

Η ΕΑΑΑ στην αναγόρευση του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β’ σε Επίτιμο Δημότη Παπάγου – Χολαργού

Σε μια λαμπρή τελετή, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», ο Δήμαρχος ανακήρυξε τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρο Β’ σε Επίτιμο Δημότη Παπάγου – Χολαργού.

«Τριάντα χρόνια ζω και κινούμαι ανάμεσά σας, στην πόλη της κυρά-Φανερωμένης και του Εσταυρωμένου, από όπου και ξεκίνησα για να βρεθώ στα στήθη της αφρικανικής πραγματικότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων κατά την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Δημότη Παπάγου – Χολαργού το βράδυ της Παρασκευής 15/11/2019 ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β’.

«Ευγνώμονας σας ευχαριστώ μαζί με όλους τους συνεργούς μου εν Κυρίω, διακόνους, πρεσβυτέρους και επισκόπους. Εύχομαι ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού να προάγει και να προάγεται προοδεύοντας σε έργα αγάπης, ανθρωπισμού και αλληλεγγύης», είπε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κ.κ. Θεόδωρος Β’ λίγο πριν παραλάβει από τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλο, τη μεγαλύτερη σε τοπικό επίπεδο τιμή και αναγνώριση για το πλούσιο και πολυσχιδές του έργο κατά τα 15 έτη της θεοφώτιστης πατριαρχικής διακονίας του στην Αφρική.

Η ΕΑΑΑ, επίσημα προσκεκλημένη, εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της Απτχο (Ι)ε.α Σπυρίδωνα Καββούρη.

Share this: