Αναζήτηση

ΜΕΝΟΥ

Share

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΣΥΒΕΤΑ «ΤΟ C-47 DAKOTA ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Tην Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, μετά από 28 μήνες σιωπής που μας επέβαλε η πανδημία του Covid-19, μόλις μας το επέτρεψε η άρση των περιοριστικών μέτρων από την πολιτεία, ο Σύνδεσμός μας ξεκίνησε τις εκδηλώσεις του τιμώντας το έργο των Βετεράνων της ΠΑ, Ιπταμένων και Τεχνικών, στον πόλεμο της Κορέας (1950-1955), με την Ημερίδα «Το C-47 Dakota στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας» και κεντρικούς ομιλητές τον Ιωάννη Μυλωνά παλαίμαχο Τεχνικό του Μουσείου της ΠΑ στο Τατόι και τον Βετεράνο πιλότο του 13ου Σμήνους Μεταφορών στην Κορέα τον Ασμχο (Ι) εα  Ακριβό Τσολάκη.

Ο κος Μυλωνάς αναφέρθηκε στο C-47 Dakota γενικά ως α/φ και  στην συνέχεια παρουσίασε σειρά πολύ ενδιαφερόντων στατιστικών στοιχείων για τα Ελληνικά Dakota και τις αποστολές που κάλυψαν υπηρετώντας την Πολεμική μας Αεροπορία από το 1947 ως το 2008 που αποσύρθηκαν. Ακολούθως ο Ασμχος (Ι) εα Ακριβός Τσολάκης (93ων ετών σήμερα και συγγραφέα του βιβλίου «ΚΟΡΕΑ: Από την εποποιία του Σμήνους της ΕΒΑ στην Κορεατική εκστρατεία 1950-1955») μίλησε με συγκίνηση για τα δύσκολα χρόνια στην διάρκεια της εμπόλεμης σύρραξης στην Κορέα καθώς και για την συγκινητική του συνάντηση με το θρυλικό «Ποσειδώνα» το Dakota 622 με το οποίο ξανάσμιξε πέρσι το Φθινόπωρο στην 113ΠΜ.

Στο τέλος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΒΕΤΑ Υπτχος (Ι) εα Δημήτριος Λαζάρου έδωσε στους ομιλητές ένα αναμνηστικό ενθύμιο για την προσφορά τους.

Την Ημερίδα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός Τακτικών Μελών και Φίλων του ΠΑΣΥΒΕΤΑ που είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν αναμνήσεις στην διάρκεια του πρόχειρου μπουφέ που παρέθεσε ο Σύνδεσμος.

Share this: